NRK Meny
Normal

Her snikfilmer øyevitnet fra bak et tre: «Holy shit, officer down»

Mens skuddene hagler i Dallas sentrum gjemmer Michael Kevin Bautista seg bak et tre og filmer flere politifolk som blir skutt.

– Jeg tror en annen politibetjent er nede, sier øyevitne Michael Kevin Bautista mens han gjemmer seg bak et tre og filmer dramatikken. NB: Sterke bilder.

SE VIDEO: – Jeg tror en annen politibetjent er nede, sier øyevitne Michael Kevin Bautista mens han gjemmer seg bak et tre og filmer dramatikken. NB: Sterke bilder.

– «Holy shit». Det skytes, og en politibetjent er nede.

Michael Kevin Bautista står i hovedgaten i Dallas og filmer midt i dramaet.

Han gjemmer seg bak et tre, mens det løsnes skudd mot politibetjenter på andre siden av gaten. Han fanger opp at en av politibetjentene blir truffet.

– Politiet rykker inn mot noen, jeg tror kanskje de har pågrepet noen, sier Bautista.

– Nå drar de en betjent inn i bilen

Midt i filmingen høres det ut som om Bautista er i en telefonsamtale.

– Ikke vær redd, jeg er bak et tre. Jeg er glad i dere også, sier han.

– Jeg tror en annen politibetjent er nede. Nå dro de nettopp en betjent inn i politibilen. Det ser ut til at det er en annen som er nede rundt hjørnet her, sier han og vrir på kameraet.

Man ser en politibetjent i gul vest sitte på bakken. Det er usikkert om vedkommende er skadet, eller om personen hjelper en annen som skadd og ligger på bakken.

– Hører du? Han skyter nå

Et annet øyevitne filmer først fra et andre etasje i et parkeringshus og ned på gaten.

Skuddene høres tydelig under samtalen mellom han som filmer, og en annen mann.

– Det er fire politibetjenter nede.

– Fire?

– Han skjøt fem politifolk, syv ganger. Det er en skarpskytter som skyter her oppe fra et sted.

– En skarpskytter?

– Ja, du hører skuddene, kom deg ned. Hører du at han skyter nå?

Etter hvert går de ned gjennom parkeringshuset. De filmer flere mennesker som gjemmer seg, og noen av dem ser ut til å være i sjokk.

Fra et parkeringshus i Dallas ble flere personer vitne til dramatikken.

SE VIDEO: Øyevitner er i sjokk når de ser politifolk som skytes og skarpskyttere i nabolaget. NB: Sterke bilder.

Lokale medier: Mistenkt skjøt seg selv

Til sammen elleve politibetjenter ble truffet av skuddene under en demonstrasjon mot politivold, hvorav fem er døde og ytterligere seks er skadd, flere av dem kritisk. Også en demonstrant ble skadd av kulene.

Politiet mener fire mistenkte står bak angrepene. Tre av dem er pågrepet. Ifølge lokale medier har den fjerde av de mistenkte skutt seg selv i et parkeringshus.

Laster Twitter-innhold
– Snikskytterne bare skjøt og skjøt, jeg så flere politibetjenter bli skutt. Jeg så rundt tre politibetjenter som ble skutt, forteller et vitne på stedet. Minst fem politibetjenter er skutt og drept etter en demontrasjon i Dellas, Texas.

SE VIDEO: – Snikskytterne bare skjøt og skjøt, jeg så flere politibetjenter bli skutt. Jeg så rundt tre politibetjenter som ble skutt, forteller et vitne på stedet.

Fem politifolk er døde etter at snikskyttere gikk til angrep under en demonstrasjon i Dallas, Texas. Tre mistenkte er pågrepet, og en er skutt og drept av politiet.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt