NRK Meny
Normal

Tyven svelget diamant – legen hentet den ut bakveien

En kinesisk kvinne som var mistenkt for å ha svelget en kostbar diamant, knep igjen i tre dager, før diamanten ble oppsporet.

Flypassasjerer på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok

Her på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok ble den kinesiske kvinnen arrestert og mistenkt for å ha svelget en kostbar edelsten.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Politiet ble tilkalt da diamanten på seks karat forsvant fra en edelstensmesse i Thailand på torsdag. Diamanten til en verdi på nesten 2,5 millioner norske kroner, var plutselig forbyttet med en falsk sten.

En kvinne som ble fanget på et overvåkningskamera, ble raskt mistenkt. Hun ble oppsporet på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok.

Der nektet hun ethvert kjennskap til diamanten. Hun ble ransaket, uten at politiet klarte å finne noen edelsten. Politiet tror hun hadde til hensikt å smugle diamanten ut av landet, og mistenkte at hun kunne ha svelget den.

Tre dager på potte

Kvinnen ble arrestert, sammen med sitt mannlige reisefølge, og brakt til et lokalt politisykehus for røntgenfotografering. Der dukket diamanten opp på skjermen.

Kvinnen ble satt på avføringsmidler, men ingen diamant viste seg. Etter tre dager bestemte legene at det måtte et inngrep til.

Løsningen ble koloskopi, det vil si undersøkelse av tykktarmen med en lang slange ført opp i rektum. Til slutt klarte legene å fiske ut stenen som hadde satt seg fast.

Politisjef Sanit Mahathavorn uttalte ifølge avisen Bangkok Post at inngrepet tok 12 minutter og at pasienten er på bedringens vei.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt