NRK Meny
Normal

Har funnet begge de «svarte boksene» etter transportfly-styrt

Etterforskere har funnet både taleregistratoren og ferdsskriveren til det militære transportflyet som krasjet i en høyspentmast like etter avgang i Sevilla i går.

Restene etter flyet som styrtet i Sevilla

Deler av flyet som styrtet på et jorde like nord for flyplassen i Sevilla i går.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Flyet, en Airbus A400M-maskin, var på en testflyvningstur da det fikk problemer like etter take off i går ettermiddag.

Fire av de seks om bord mistet livet.

Satt fly på bakken

Opptakene i cockpiten kan bli avgjørende for å finne ut hvorfor flyet styrtet. Storbritannia, Tyskland og Tyrkia har nå satt sine A400M-fly på bakken og avventer etterforskningen i Spania.

– Begge boksene ble funnet på ulykkesstedet og er nå sendt videre til undersøkelser for å få oversikt hva som skjedde, heter det i en uttalelse fra spanske myndigheter.

Flyet krasjet på en jorde like nord for flyplassen i Sevilla etter at det traff en høyspentmast da pilotene skal ha forøkt en nødlanding. Hvorfor flyet måtte nødlande er ikke kjent.

Etterforsker ulykken

Verken Airbus eller den spanske regjeringen har ønsket å kommentere årsaken til hendelsen. Ifølge flyprodusenten var flyet på vei til Tyrkia da det styrtet.

Selskapet og den spanske regjeringen har sendt en gruppe eksperter til stedet for å undersøke styrten. Dersom hendelsen blir bekreftet som en ulykke, vil det være den første ulykken med et fly av denne typen, som er det nyeste flyet for massegods i Europa.

Transportflyet var under testing og ennå ikke levert til spanske myndigheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt