Hopp til innhold

Transportfly krasjet like etter takeoff

Et Airbus A400M skal ha meldt fra om problemer før det krasjet med et høyspentmast like ved rullebanen på flyplassen i Sevilla lørdag. Flere har mistet livet.

Et militærfly krasjet like ved flyplassen i Sevilla.

Brannmannskapene i Sevilla forsøker å slukke det utbrente flyet like nord for flyplassen i Sevilla.

Foto: Brannvesenet i Sevilla

Flyet hadde «åtte til ti personer om bord», opplyser statsminister Mariano Rajoy, ifølge den spanske avisen El Pais, men det er fortsatt usikkert om hvor mange som er døde.

Minst fire skal ha mistet livet og to er fortsatt ikke gjort rede for, mens to skal være alvorlig skadet, ifølge den spanske nødetaten.

– Våre tanker går til ofrene og deres familier. Vi ønsker å bidra så godt vi kan overfor de pårørende, sier Rajoy.

Varslet tårnet om problemer

Ifølge El Pais varslet flyet kontrolltårnet om problemer like før det krasjet med høyspentmasten.

Øyevitner sier til avisa at nesten hele flyet er omgjort til en askehaug. Tykk svart røyk stiger opp fra ulykkesstedet og bilder på sosial medier viser redningsmannskap i full sving med å slukke restene av det som en gang var et helt nytt transportfly.

Restene etter flyet som styrtet i Sevilla

Noen av restene av det som en gang var et transportfly.

Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters

Alvorlig skadd

Ifølge politkilder som den spanske avisen har snakket med så skal også to personer på bakken være alvorlig skadd og sendt på sykehus.

– Flyet som krasjet litt over 1,5 kilometer nord for flyplassen i Sevilla fløy ikke-kommersielt, sier en talsmann for de lokal redningsmannskapene om flyet som trolig var et testfly for det spanske luftforsvaret som nylig har kjøpt inn 27 fly av denne typen.

Laster Twitter-innhold

Transportflyet ble testet og var ennå ikke overlevert til spanske myndigheter, så det ble ikke fløyet av det spanske forsvaret, opplyser departementet.

Airbus A400M

Airbus A400M er et av verdens største propellfly.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt

Hun vil redde regnskogen i Brasil

Marina Silva ledet kampen mot avskoging for 20 år siden. Nå er hun tilbake som miljøminister i Brasil for å fullføre jobben.