Hadde erklært troskap til IS

27-åringen som søndag sprengte seg i luften i Tyskland søndag, hadde erklært sin troskap til lederen for terrororganisasjonen IS.

Tysk politi arbeidet mandag med å sikre spor

Tysk politi arbeidet mandag med å sikre spor der asylsøkeren tok livet av seg søndag.

Foto: DANIEL KARMANN / AFP


«Troskapserklæringen» IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi ble funnet på en video på 27-åringens telefon, opplyser myndighetene.

De opplyser også at det er funnet bombemateriale og «voldelige videoer» hjemme hos mannen.

Innenriksministeren i Bayern, Joachim Hermann, sier at mannen sa at «ville hevne seg på tyskere fordi de sto i veien for Islam».

27-åringen var den eneste som døde da han sprengte seg selv ved inngangen til en utendørskonsert i Ansbach like etter klokken 22 søndag.

Tolv personer ble såret i angrepet. Tilstanden beskrives som alvorlig for tre av dem, men ingen skal være livstruende skadd.

Skulle deporteres

27-åringen til Tyskland for to år siden og søkte asyl, men søknaden ble avslått for ett år siden.

Ifølge Herrmann har mannen forsøkt å ta sitt eget liv to ganger tidligere, og han har derfor vært innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Mannen hadde fått midlertidig opphold i Tyskland og bodde i en kommunal leilighet, men skulle ifølgeen talsmann for innenriksdepartementet i Tyskland nå nå deporteres til Bulgaria.

IS sier de står bak

Ekstremistgruppen IS sier nå via sin nyhetstjeneste Amaq at de står bak angrepet i Amsbach.

Meldingen kom kort tid etter at det ble kjent at 27-åringen sverget troskap til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Tyske myndigheter har imidlertid ikke fastslått noen direkte forbindelse mellom 27-åringen og personer tilknyttet ekstremistgruppen.

SISTE NYTT

Siste nytt