NRK Meny
Normal

Gresk forsvar: Mulige vrakdeler funnet

Den egyptiske luftfartsministeren sier det er mer sannsynlig at en terrorhandling er årsaken til flystyrten enn teknisk feil. AFP melder at det er observert to mulige vrakdeler sør for den greske øya Karpathos.

EGYPTAIR-AIRPLANE

PÅRØRENDE SAMLES: Sikkerhetspersonell utenfor Egyptair-bygningen på Kairo internasjonale flyplass, hvor pårørende samles etter flystyrten i dag.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Vassilis Beletsiotis fra det greske forsvarsdepartementet sier at det er observert to vrakdeler sørøst for området hvor flyet forsvant fra radaren.

– Et egyptisk C-130-fly har observert de flytende objektene og skip er på vei for å etterforske funnene, sier han til AFP.

Tv-kanalen Al Arabiya melder også at to døde personer skal ha blitt funnet i sjøen der flyet styrtet. Denne informasjonen er ikke bekreftet.

Den egyptiske luftfartsministeren Sherif Fathy sier at terror er en mer sannsynlig årsak til styrten enn teknisk feil. Det foregår en stor leteaksjon ved stedet der det antas at flyet styrtet.

EGYPTAIR-AIRPLANE/

VENTER PÅ SVAR: Pårørende og venner av passasjerene om bord på Egyptair-flyet samles etter den tragiske hendelsen.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters
MS804 - Illustrasjon

– Stupte, spant og forsvant

Ifølge den greske forsvarsministeren stupte flyet og spant kraftig før det forsvant.

– Flyet tok en 90 graders sving til venstre, deretter en 360 graders sving til høyre, sier den greske forsvarsministeren Panos Kammenos.

Deretter stupte flyet 22.000 fot og forsvant fra radaren. Frankrikes president François Hollande bekrefter at Egyptair-flyet styrtet i Middelhavet.

Flyet var på vei fra Paris til Kairo og hadde 66 mennesker om bord, hvorav 56 var passasjerer. De pårørende venter fremdeles på svar om hva som har skjedd.

Et EgyptAir-fly Airbus A320 står parkert på flyplassen i Kairo

FORSVANT: Bildet viser en Egyptair Airbus A320 med registreringsnummer SU-GCC på flyplassen i Kairo i 2014. Natt til i dag forsvant Egyptairs flyvning MS804, med samme registreringsnummer som flyet på bildet, på vei fra Paris til Kairo.

Foto: Ap

– Kan være terror

EGYPTAIR-AIRPLANE

MULIG TERROR: Den egyptiske luftfartsministeren Sherif Fathy sier årsaken til styrten kan være terror.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

Den egyptiske luftfartsministeren, Sherif Fathy, sa tidligere i ettermiddag at flyet fremdeles har status som savnet.

– Vi har ikke funnet døde kropper eller vrakrester ennå. Fram til vi finner vrakrester, regnes flyet som savnet, sa Fathy på en pressekonferanse.

Egyptiske myndigheter utelukker ikke at flyet ble utsatt for en terrorhandling, sier han, men uttrykker gjentatte at han misliker at det spekuleres i årsaker til forsvinningen.

Den tidligere lederen for den franske flyhavarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, mener det er mye som tyder på at det savnede passasjerflyet fra Egyptair ble utsatt for et angrep. Sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten FSB er enig.

– Det mest sannsynlige er at dette er en terrorhandling hvor 66 personer fra forskjellige land har mistet livet, sier Aleksander Bortnikov til det russiske nyhetsbyrået Interfax ifølge BBC.

Beordrer etterforskning

Franske påtalemyndigheter opplyser at de nå har startet en granskning av flyforsvinnigen av Egyptair-flyet, melder Le Figaro. AP melder også at den egyptiske riksadvokaten beordrer umiddelbar etterforskning av forsvinningen.

Klokken 02.26 snakket piloten med en gresk flygeleder når flyet flyr over den greske øya Kea. Det ble ikke rapportert om problemer. Dette er trolig den siste kommunikasjonen flyet hadde med noen på bakken.

Reuters melder at greske myndigheter etterforsker opplysninger fra en kaptein som skal ha observert en «flamme på himmelen» rundt 130 nautiske mil fra den greske øya Karpathos i Middelhavet.

Kart som viser hvor Egyptair-flyet som er forsvunnet fra radaren, fløy

PÅ VEI MOT KAIRO: Flyet var på vei fra Paris til Kairo da det forsvant fra radaren. Ifølge Egyptair forsvant det like etter at det fløy inn i egyptisk luftrom.

Følg siste nytt her:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt