Gir opp letingen etter MH370

Letingen etter det savnede Malaysia Airlines-flyet med rutenummer MH370 avsluttes om to uker, opplyser landets myndigheter.

Mann med kikkert ser ut av flyvindu

En observatør med kikkert om bord i et fly fra den japanske kystvakten på leting i det indiske hav etter MH370.

Foto: Rob Griffith / Ap

– Vi er ved veis ende i løpet av de neste to ukene. Vi håper vi kan finne flyet, sier Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai.

En sluttrapport skal legges fram når letingen er avsluttet, legger han til.

Malaysia Airlines-flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 mennesker om bord.

Det er antatt at flyet skiftet retning underveis og dro motsatt vei, og deretter styrtet i Indiahavet. Omfattende søk på dypt vann utenfor Australias vestkyst har ikke ført til funn av vrakrester fra flyet.

Myndighetene i Australia, Malaysia og Kina, de tre landene der flesteparten av passasjerene kom fra, er fra før blitt enige om å innstille letingen, med mindre «troverdig nye opplysninger» skulle dukke opp.

To politimenn og del av flyvrak

To politimenn på den franske øya Reunion med en del fra vraket av MH370 som ble funnet skylt i land på øya i juli 2015.

Foto: YANNICK PITOU / Afp

Vurderte å lete lenger nord

Søkeområdet der letingen ennå pågår, er anslagsvis 120.000 kvadratkilometer stort. Det siste fartøyet la ut på leteoppdrag i den sørlige delen av Indiahavet i forrige måned.

Noen vrakdeler fra flyet er funnet, skylt opp på strender på øya Reunion og i Mosambik.

I forrige måned la Australias luftfartsmyndigheter (ATSB) frem en rapport der de skrev at flyvraket nesten helt sikkert ikke er i området der det er blitt lett og kan finnes lenger nord.

ATSB støttet seg på en gjennomgang av dataene som var gjort av australske og internasjonale eksperter.

Australske myndigheter sa imidlertid at de ikke så funnene i rapporten som troverdige og at de ikke vil lete i det nye området.

– Vi kan ikke basere leting på antagelser. Vi trenger troverdige spor for å lete etter flyet, sier samferdselsminister Liow Tiong Lai.

SISTE NYTT

Siste nytt