Over 1100 omkommet i flom i Pakistan

Over 1100 mennesker har omkommet i flommen i Pakistan. EU-kommisjonen har besluttet å gi rundt 250 millioner kroner til nødhjelp i det katastroferammede landet.

Flommen i Pakistan har krevd over 1100 menneskeliv i løpet av én uke, opplyser myndighetene søndag.

Lørdag vedtok EU-kommisjonen å gi 30 millioner euro, eller drøyt 246 millioner norske kroner til humanitær hjelp i det kriserammede landet.

– EU vil yte humanitær bistand til de menneskene som er hardest rammet av denne katastrofen, sier kommisær for internasjonalt samarbeid, humanitær bistand og krisehåndtering, Kristalina Georgieva, i en kunngjøring lørdag.

Èn million berørte

Flommen omtales som den verste i manns minne og har berørt over en million mennesker. Redningsarbeiderne leter fortsatt etter flere titalls personer som er savnet etter det verste monsunuværet i landet på flere tiår.

– Pakistan er rammet av en forferdelig flom, og det er mer regn i vente. Våre tanker går til de berørte, sier kommisær Georgieva.

Ifølge informasjonsminister i den nordvestlige provinsen, Mian Iftikhar Hussain, har han fått rapporter om at over 1100 personer har mistet livet på grunn av flommen den siste uken.

Mange er savnet, og det fryktes at dødstallene vil stige ytterligere, melder nyhetsbyrået AP.

Innbyggere i Nowshera i Pakistan evakuerer fra den flomrammede byen

Innbyggere i Nowshera i Pakistan evakuerer fra den flomrammede byen.

Foto: A. MAJEED / Afp

Redningsarbeiderne strever med å nå fram til innbyggere som er blitt isolert av vannmassene.

45 broer vasket vekk

Kraftig regnvær har forårsaket flom og oversvømmelser de siste ukene, spesielt i den nordvestlige provinsen. Tusenvis av hjem og minst 45 broer er blitt vasket vekk av vannmassene.

I Nowshera-området har mange innbyggere søkt tilflukt på taket av husene sine i påvente av å bli reddet.

Ifølge Luther Rehman fra myndighetene i Khyber-Pakhtoonkwa gjør de store ødeleggelsene redningsarbeidet vanskelig og gjør at det tar lenger tid før de klarer å nå ut til de berørte.

– Det er veldig vanskelige forhold. De har verken rent vann eller mat, sier Amjad Ali, en redningsarbeider i området.

Sykdommer sprer seg

Mehmood Jaa er lege og jobber i en mindre flyktningleir i Nowshera. Han sier at diaré og infeksjoner har begynt å spre seg. Barn og eldre ser ut til å være mest utsatt, sier han.

FN anslår at over 1,5 millioner mennesker over hele Pakistan er berørt av flommen.

Den flomrammede byen Nowshera i Pakistan

Den flomrammede byen Nowshera i Pakistan.

Foto: Mohammad Sajjad / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt