Landsby tatt av jordskred - frykter 100 døde

Så mange som 100 mennesker fryktes døde etter at et jordskjelv med påfølgende jordskred begravet mellom 20 og 30 hus i det nordlige Afghanistan mandag.

Afghanistan

Sayi Hazara-landsbyen, som ble kraftig rammet av et jordskred mandag morgen.

Foto: Jawed Basharat / Ap

Redningsmannskaper har så langt hentet likene til to kvinner ut av ruinene etter jordskredet, som gikk i Baghlan-provinsen mandag morgen. Afghanske myndigheter har bekreftet at en annen person er drept i det samme jordskredet.

Skredet ble utløst av et jordskjelv på 5.4 som rammet Hindu-Kush-regionen mandag. Dette ble etterfulgt av et skjelv på 5.7, ifølge US Geological Survey.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Afghanistan - landsby tatt av jordskred

Landsby-beboere i området der mellom 20 og 30 hus ble tatt av jordskred mandag.

Foto: Jawed Basharat / Ap

– Vi trenger tungt maskineri

Redningsmannskapene har gitt opp arbeidet med å forsøke å grave frem personer i Sayi Hazara-landsbyen med spade, sier Jawed Basharat, en talsperson for de lokale myndighetene.

– Vi trenger bulldosere eller annet tungt maskineri for å få vekk all denne jorden, og få ut kroppene og de overlevende – hvis det er noen, sier Basharat.

Basharat var en del av teamet som undersøkte landsbyen etter jordskredet. Han sier det ikke er mulig å se bygningene under all jorden og grusen.

Den eneste informasjonen politiet har etter jordskredet er den de har fått fra lokale innbyggere. Den går ut på at mellom 20 og 30 hus med tilhørende innbyggere skal være begravet i raset.

Avsidesliggende

Området som er hardest rammet ligger i Baghlan-provinsen i det nordlige Afghanistan, og består av en liten gruppe avsidesliggende fjellandsbyer. Det tar over to timer å kjøre til området fra provinshovedstaden Pul-e-khumri.

FN har i en pressemelding sagt at de er i kontakt med lokale myndigheter for å bistå med redningsarbeidet.

SISTE NYTT

Siste nytt