Fransk familie forsvunnet - politiet mistenker drap

Fransk politi har innledet drapsetterforskning etter at en hel familie på fire forsvant fra sitt hjem utenfor den nordvestlige byen Nantes for snart to uker siden.

Familien Troadec savnet

FORSVUNNET: Brigitte, Pascal, Sebastien (21) og Charlotte (18) Troadec ble sist sett 16. februar i år.

Foto: HANDOUT / AFP

Ekteparet i 50-årene, Pascal og Brigitte Troadec, sønnen Sebastien (21) og datteren Charlotte (18) har ikke vært observert siden 16. februar.

Nå har politiet funnet blodspor i huset deres i den franske småbyen Orvault utenfor Nantes, og har innledet etterforskning med mistenke om drap, bortføring og frihetsberøvelse.

Ifølge statsadvokat Pierre Sennès stemmer blodet som er funnet overens med DNA-profilen til tre av de fire savnede, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Som om alle har reist seg og dratt

Blodet er funnet ved trappen, på Sebastiens mobiltelefon, på Brigettes klokke, et par ørepropper, samt et par sko. Ifølge Sennès ser det ut til at noen har forsøkt å tørke bort blodet. Men det er ikke den eneste mistenkelige oppdagelsen politiet gjorde da de undersøkte huset i forrige uke.

På baderommene ble det hverken funnet tannbørster eller hårbørster og på soverommene sto sengene strippet for sengetøy. I vaskemaskinen fant politiet imidlertid våte klær og delvis fuktig sengetøy var hengt opp til tørk.

I kjøleskapet var mat i ferd med å ble dårlig, og i kummen sto det oppvask.

– Det er som om alle bare har reist seg og dratt. Som om livet i huset har blitt frosset i tiden, sier Sennès.

Ingen aktivitet

Statsadvokaten opplyser også at det ikke har vært aktivitet på noen av de fire familiemedlemmenes bankkontoer eller mobiltelefoner siden 17. februar. Den siste telefonen som ble skrudd av var Sebastiens, sier Sennès.

Utenfor sto foreldrenes bil fremdeles parkert, men ifølge statsadvokaten har politiet ikke lyktes i å finne sønnens bil.

Forsvinningen har skapt store overskrifter i Frankrike, og pressen spekulerer nå i om denne saken ligner på det som skjedde i 2011 da fem medlemmer av samme familie ble drept, også det i Nantes-området. Den hovedmistenkte, Xavier Dupont de Ligonnes, faren i familien, er fremdeles på frifot og etterlyst internasjonalt.

SISTE NYTT

Siste nytt