NRK Meny
Normal

Forvirring om russisk hangarskip

MOSKVA (NRK): Det russiske hangarskipet Admiral Kuznetsov skal ifølge en talsmann for Nordflåten ikke til Syria, bare til øvelser i Barentshavet.

Russia Navy

Det kommer motstridende meldinger om Russlands eneste hangarskip Admiral Kuznetsov virkelig er på vei til Syria

Foto: AP

Meldingene om en ytterligere russisk militær opptrapping i Syria er altså motstridende.

I går meldte en rekke medier, blant dem NRK, med kilde i den russiske nettavisen FlashNord, at Russlands eneste hangarskip Admiral Kuznetsov i løpet av kort tid igjen skulle sette kursen mot Middelhavet og farvannene utenfor Syria.

Nå melder den statlige russiske medieplattformen Sputnik, med kilde i den russiske Nordflåten, at Admiral Kuznetsov ikke skal til Syria, men bare på øvelser i Barentshavet.

Talsmannen for Den russiske Nordflåten Vadim Serga sier til Sputnik at Admiral Kuznetsov ikke har planer om noen lengre oppdrag i den nærmeste framtid.
Admiral Kuznetsov var tidligere i år i farvannene utenfor Syria, men har de siste månedene ligget ved et verft i Murmansk for reparasjon.

Admiral Kuznetov er Russlands eneste hangarskip for fly, og ble bygget ved et verft i det nåværende Ukraina på 1980-tallet.

Russland har de siste dagene fortsatt å gjennomføre flyangrep i Syria. I går meldte forsvarsdepartementet i landet at russiske fly i løpet av det siste døgnet hadde gjennomført over 40 luftangrep mot mål knyttet til ekstremistgruppen Islamsk stat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt