London-politiet betaler brasilianerens familie

London-politiet betaler 100.000 pund til familien til brasilianeren som ble skutt og drept under terrorangrepet i juli 2005.

Stockwell Station der Menezes ble drept

Stockwell t-banestasjon, der Jean Charles de Menezes ble skutt og drept av London-politiet.

Foto: Yui Mok / AP

Familien til Jean Charles de Menezes, som ble skutt og drept av politiet på t-banestasjonen Stockwell sør i den britiske hovedstaden, får utbetalt kompensasjon av London-politiet. Det melder BBC .

Ifølge Guardian er erstaningssummen på like over 100.000 britiske pund, vel 930.000 norske kroner. I tillegg vil politiet betale de store utgiftene familien har hatt med rettssaken.

Guardian skriver at politiet har gått med på å betale kompensasjon til familien, mot at slektningene til den brasilianske elektrikeren ikke går videre i rettssystemet med saken.

Les også: Rettssak mot London-politiet

Politibetjentene skjøt og drepte 27-årige Menezes den 22. juli 2005, da de var på jakt etter flere potensielle selvmordsbombere.

Var uskyldig

En serie politiblundere førte til at den uskyldige elektrikeren ble stoppet av politiet og skutt flere ganger i hodet. De trodde feilaktig at han var selvmordsbomberen Hussain Osman, og at han var i ferd med å sprenge en bombe.

Osman hadde forsøkt å bombe London dagen før, kun 14 dager etter terrorangrepene hvor 52 ble drept og 650 såret.

Les også: Satte offentligheten i fare

Sier de er enige

Ifølge Guardian nektet begge sider å kommentere påstander om at erstatningen var lavere enn den kunne ha vært, fordi De Menezes' familie, som kommer fra Brasil, er fattige.

I en felles uttalelse sier familien og politiet at de har blitt enige.

- Familiemedlemmene er fornøyde med å ha blitt enige om en kompensasjon som gjør at de kan legge hendelsene bak seg og komme seg videre med sine liv, står det i uttalelsen.

Politiet vil ikke uttale seg videre om avtalen med familien. De beklager Menezes' død og gjentar at han var et helt uskyldig offer som ikke kan klandres for sin død.

SISTE NYTT

Siste nytt