Flere drept etter bombeeksplosjon på FN-buss i Somalia

Minst seks mennesker ble drept mandag, da en stor bombeeksplosjon rammet en buss som fraktet FN-ansatte i den somaliske byen Garowe.

Laster kart, vennligst vent...

Garowe ligger nordøst i Somalia, i regionen Puntland. Minst en utenlandsk statsborger skal ha blitt drept i eksplosjonen.

Bomben antas å ha vært festet til bussen og skal ha blitt detonert nær FN-kontoret i byen, ifølge lokale myndigheter.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble minst seks mennesker drept i eksplosjonen, mens Reuters melder at dødstallet er minst ni.

– Vi har fått bekreftet at seks FN-ansatte har blitt drept, inkludert en utenlandsk statsborger, sier Abdullahi Mohamed i det lokale politiet til AFP.

Reuters, som siterer lokale politikilder på stedet, melder at to kenyanske statsborgere og syv somaliere så langt er bekreftet drept i angrepet.

– En eksplosjon rammet en buss som fraktet FN-arbeidere til kontoret i Garowe. Minst ni mennesker ble drept, inkludert to kenyanere og syv somaliske vakter, forteller politimann Mohamed Abdi til nyhetsbyrået.

Den islamistiske terroristgruppen Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet. Det har gruppens talsmann, Sheikh Abdiasis Abu Musab, berkreftet overfor Reuters.

Al-Shabaab har de senere årene angrept FN i Somalia flere ganger, som oftest i hovedstaden Mogadishu, hvor FN har hjulpet regjeringen å gjenoppbygge landet etter mer enn 20 år med borgerkrig.

– Sjelden kost

Garowe ligger nordøst i Somalia, i regionen Puntland.

Nordmannen Andreas Bruvik Westberg har forsket på Puntland i tre år, og skriver en doktorgrad om regionen. Han har besøkt området flere ganger og forteller at slike angrep ikke er vanlige i Garowe.

– FN-basen i Garowe er som regel meget godt bevoktet. Garowe utsettes vanligvis ikke for terrorangrep mot vestlige mål. Men i Bosaso, havnebyen ved Adenbukten, er det jevnlig Al-Shabaab angrep mot politiske og sikkerhetsmål, forteller Bruvik Westberg, som er forsker ved Forsvarsakademiet i København, til NRK.

– Jeg snakket nettopp med ene ministeren i Puntland, og det er snakk om flere døde i angrepet, legger han til.

SISTE NYTT

Siste nytt