15 drept i Al Shabaab-angrep i Somalia

Minst 15 personer ble drept da væpnede menn fra Al Shabaab stormet utdanningsdepartementet i Somalia. Angrepet skal nå være over.

Angrep i Mogadishu

Angrepet mot utdanningsdepartementet i Mogadishu ble innledet med en bilbombe som gikk av like utenfor bygningen. Væpnede menn stormet deretter inn.

– En bil lastet med eksplosiver gikk i luften utenfor inngangen, og det er fortsatt skyting inne i bygningen, sier Mohamed Dahir til nyhetsbyrået AFP. Han er talsmann for politiet.

Minst 15 personer er drept i angrepet som nå skal være over, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Terrorgruppen Al Shabaab tok raskt på seg ansvaret for angrepet.

– Vi er inne i bygningen og vi har full kontroll, sa Abdulaziz Abu Musab som er talsmann for terrorgruppen til AFP.

Han hevdet også at gruppen hadde væpnede menn inne i Somalias oljedepartement, som ligger like ved utdanningsdepartementet. Disse opplysningene ble ikke bekreftet.

Utdanningsdepartementet ligger i et distrikt i Mogadishu som har opplevd flere liknende angrep de siste månedene. Al Shabab har tatt ansvaret for flere av disse. I slutten av mars angrep gruppen et hotell i området. Også da var det eksplosjoner og skyting idet
gjerningspersonene gikk inn i bygget. 14 personer omkom i angrepet.

Les også: Somaliske spesialstyrker storma hotell

Somalia har vært ustabilt etter at Siad Barres regime falt i 1991. Dagens regjering støttes militært av en styrke på 22.000 soldater fra den Afrikanske Union.

SOMALIA-SECURITY/ Somali police hold their positions after Islamist group al Shabaab attacked Maka Al-Mukarama hotel in Mogadishu

Somalisk politi uten for hotel Maka Al-Mukarama i Mogadishu som ble angrepet av Al Shabaab i mars

Foto: FEISAL OMAR / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt