Hopp til innhold

Fireåring skjøt seg selv og moren i hodet

En fireåring i Indianapolis fikk tak i en pistol fra nattbordet og skjøt både seg selv og moren sin i hodet, opplyser politiet i byen.

Ifølge NBC4 ble skuddet avfyrt rundt klokken 8.30 søndag morgen.

Politiet mener fireåringen har tatt en pistol fra nattbordet og skutt seg selv ved et uhell. Kulen gikk gjennom kinnet hennes, og traff deretter moren i bakhodet.

Fireåringen ble sendt til sykehus, og tilstanden beskrives som stabil. Moren hennes, som sov da hun ble skutt, skal også ha overlevd. Ifølge Huffington Post var hun ved bevissthet da hun ble sendt til sykehus.

– Da politiet ankom fikk de kontakt med fireåringens far, som fortalte at han og forloveden hans sov da han våknet av skuddet. Han fortalte videre at datteren hans hadde skutt seg selv i ansiktet, skriver Indianapolis Metropolitan Police Department i en pressemelding.

Ifølge fireåringens far var også parets to år gamle sønn i rommet.

Politiet har bedt barnevernet om å opprette sak, og gikk ut med følgende advarsel på Twitter:

«Nysgjerrige barn og ladde våpen får dødelige konsekvenser. Vennligst pass på at våpnene dine er sikret og oppbevarers utenfor barnas rekkevidde.»

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

En episode i uka

Ifølge Washington Post blir et skytevåpen avfyrt av småbarn mer enn en gang i uka i gjennomsnitt.

I fjor ble det registrert 58 slike tilfeller på landsbasis, og i oktober sto tallet på 51 hittil i år.

Etter at statistikken ble publisert har det vært ytterligere fire tilfeller blant barn i alderen 0-11 år, viser tall fra Gun Violence Archive.

  • Missouri 27. oktober: En femåring fant et våpen oppå kjøleskapet, trodde det var et leketøy og skjøt og drepte sin tre år gamle bror.
  • Ohio, 29. oktober: En sjuåring skjøt og drepte en treåring gjennom en vegg.
  • Kansas, 4. november: En ett år gammel gutt ble skutt og drept ved et uhell i morens bil.
  • Michigan, 13. november: En tre år gammel gutt ble skutt og drept av et annet barn i en leilighet.

I 39 av tilfellene har barna plukket opp et våpen og skutt seg selv. 16 av dem døde. I tillegg er tolv personer skutt av småbarn.

Delstatene Texas og Georgia topper statistikken med henholdsvis elleve og ti skyteepisoder. Michigan, Missouri og Tennessee har sju hver.

Samme statistikk viste at minst 538 barn har blitt drept eller såret i skyteepisoder hittil i år.

SISTE NYTT

Siste nytt