Normal

Fire arrestert for drapsplaner

Fire personer er arrestert i Denver for å ha planlagt å drepe Demokratenes presidentkandidat Barack Obama under landsmøtet.

Tharin Gartrell og Nathan Johnson

Tharin Gartrell og Nathan Johnson er to av de fire som er arrestert for drapsplaner.

Foto: AP Photo/Aurora Police Department

Det er Denver-baserte CBS34 som melder at en av de arresterte mennene skal ha fortalt at de "skulle skyte Obama.

Attentatet skulle - etter hva mannen har fortalt - finne sted på torsdag da Obama formelt nomineres til parties presidentkandidat på Invesco stadion, som huser 75.000 mennesker.

Skuddene skulle komme fra en høyde med hjelp av en rifle på rundt 750 meters avstand.

Arrestert med rifler

En av mennene ble arrestert på søndag, etter at politiet stanset mannen og fant to rifler, store mengder ammunisjon og en skuddsikker vest i leiebilen han kjørte.

En annen av de arrestert hadde - ifølge opplysningene - hakekors og forbindelser til grupper som hevder hvitt overdømme.

I går, mandag, ble ytterligere tre menn pågrepet for å ha deltatt i den angivelige attentatplanleggingen. Hva som knytter dem sammen, vil ikke politiet uttale seg om.

Politiet i Denver har tillyst pressekonferanse i kveld norsk tid.

Anklager hos påtalemyndighetene, Troy Eid, sier til lokalpressen at det ikke er sikkert at arrestasjonene henger sammen med virkelige attentatsplaner.

- Vi er klar over forklaringene og mulige trusler mot Obama. Vi samarbeider med føderalt politi, men fordi saken er under etterforskning, er det veldig lite vi kan si på nåværende tidspunkt, sier Eid.

Ingen reell fare

Det er Secret Service, som har ansvaret for sikkerheten på Demokratenes landsmøte, som er med på etterforskningen sammen med FBI og et anti-terrorismegruppe.

- Men en ting kan vi si sikkert, vi er helt sikre på at det ikke er noen relle truser mot Obama, mot det demokratiske landsmøtet eller befolkningen i Colorado, sier Eid.

I forbindelse med landsmøtet, er det naturlig nok et stort politioppbud i byen og politiet rykket i går ut med pepperspray og batonger da rasende demonstranter forsøkte å storme landsmøtet.

Demonstrantene skal blant annet ha vært miljøvernaktivister og antikapitalister som protesterte mot landets miljøpolitikk.

Les også: Sasha (7) stjal showet

Les også: Overleverte Kennedy-drømmen

Nett-tv: Se Michelle Obamas og Ted Kennedys taler

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt