NRK Meny
Normal

Finlands statsminister truet med kniv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Finlands statsminister Jyrki Katainen ble mandag truet med kniv da han var ute og traff velgere i Åbo. Katainen slapp uskadd fra hendelsen.

Jyrki Katainen

Arkivbilde: Finlands statsminister Jyrki Katainen. Han representerer Samlingspartiet.

Foto: Martti Kainulainen / AP

Ifølge den finske nettavisen HBL.fi skulle Katainen stå på stand for det konservative Samlingspartiet på Universitetsgatan i Åbo. Søndag er det kommunevalg i Finland.

Han hadde diskutert dieselavgift og skattlegging av eldre med velgere da en mann dukket opp og sa han var i en vanskelig personlig situasjon og trengte hjelp.

– Så gikk mannen ned på kne og tok frem en kniv og sa noe om å drepe, sier fotograf Robert Seger til HBL.fi.

Statsministerens sikkerhetsvakter grep straks tak i mannen og dro ham vekk. Politiet førte ham vekk fra stedet i håndjern.

Etter at mannen var ført bort, gikk den finske statsministeren tilbake til valgkampstanden og fortsatte å snakke med velgere.

Episoden utspant seg på Universitetsgatan i de sentrale delene av Åbo ved 16.30-tiden mandag.'

Mot valgseier

En meningsmåling publisert av avisen Ilta-Sanomat sist fredag tyder på at Katainens parti kommer til å få flest stemmer i valget, tett fulgt av sosialdemokratenem, skriver NTB.

Sannfinländerna, som er motstandere av EUs valutaunion, ser ut til å bli nummer fire i valget, bak Centerpartiet.

Jyrki Katainen, som er født 14. oktober 1971, har vært statsminister i Finland siden 22. juni i fjor. Han har tidligere vært finsk finansminister og leder i dag en koalisjonsregjering bestående av seks partier.

Katainen er gift og har to barn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt