Finlands statsminister truet med kniv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Finlands statsminister Jyrki Katainen ble mandag truet med kniv da han var ute og traff velgere i Åbo. Katainen slapp uskadd fra hendelsen.

Jyrki Katainen

Arkivbilde: Finlands statsminister Jyrki Katainen. Han representerer Samlingspartiet.

Foto: Martti Kainulainen / AP

Ifølge den finske nettavisen HBL.fi skulle Katainen stå på stand for det konservative Samlingspartiet på Universitetsgatan i Åbo. Søndag er det kommunevalg i Finland.

Han hadde diskutert dieselavgift og skattlegging av eldre med velgere da en mann dukket opp og sa han var i en vanskelig personlig situasjon og trengte hjelp.

– Så gikk mannen ned på kne og tok frem en kniv og sa noe om å drepe, sier fotograf Robert Seger til HBL.fi.

Statsministerens sikkerhetsvakter grep straks tak i mannen og dro ham vekk. Politiet førte ham vekk fra stedet i håndjern.

Etter at mannen var ført bort, gikk den finske statsministeren tilbake til valgkampstanden og fortsatte å snakke med velgere.

Episoden utspant seg på Universitetsgatan i de sentrale delene av Åbo ved 16.30-tiden mandag.'

Mot valgseier

En meningsmåling publisert av avisen Ilta-Sanomat sist fredag tyder på at Katainens parti kommer til å få flest stemmer i valget, tett fulgt av sosialdemokratenem, skriver NTB.

Sannfinländerna, som er motstandere av EUs valutaunion, ser ut til å bli nummer fire i valget, bak Centerpartiet.

Jyrki Katainen, som er født 14. oktober 1971, har vært statsminister i Finland siden 22. juni i fjor. Han har tidligere vært finsk finansminister og leder i dag en koalisjonsregjering bestående av seks partier.

Katainen er gift og har to barn.

SISTE NYTT

Siste nytt