NRK Meny
Normal

Fikk sparken etter sparket

Statsminister Recep Tayyip Erdogans rådgiver Yusuf Yerkel som sparket en demonstrant etter gruveulykken i Soma i Tyrkia, er nå selv sparket.

Yusuf Yerkel sparker en pårørende i Soma

Dette bildet gjorde mange i Tyrkia rasende.

Foto: STRINGER / Reuters

Bildene av at den tyrkiske statsministerens rådgiver som sparket en demonstrant gikk verden rundt for noen dager siden.

Rådgiveren var til stede ved en demonstrasjon i byen Soma etter den tragiske gruveulykken for halvannen uke siden, der flere enn 300 mennesker mistet livet.

Beklaget, men det hjalp ikke

Politiet hadde fått kontroll på en demonstrant som hadde sparket en av bilene i statsministerens følge. Mannen lå på bakken da rådgiverens passerte.

Ifølge øyenvitner var Yerkel rasende og sparket demonstranten tre eller fire ganger mens han lå på bakken.

Yerkel ble fotografert og bildet ble gjengitt i flere tyrkiske medier. Det utløste massivt raseri i et land som var rammet av den dødeligste gruveulykken i landets historie.

At han beklaget det han hadde gjort, hjalp ikke. Tidligere denne uka fikk Yerkel beskjed om at han ikke lenger var ønsket i jobben, men det var først nå i helgen at nyheten ble kjent, melder Reuters.

Mange tyrkere var sinte på myndighetene og anklaget dem for å ikke gjøre nok for sikkerheten i gruveindustrien. Noen uheldige kommentarer fra Erdogan selv om at «slik må man regne med», gjorde ikke saken bedre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt