Fikk ikke Jackson-billetter

Stine Fiskaa fra Norge var ikke blant de overlykkelige 8750 som ble trukket ut til å være med på Michael Jacksons minnemarkering i dag.

Stine Fiskaa foran en plakat hun har hengt opp på veggen til Michael Jackson
Foto: Kristian Aanensen / NRK

Kristian Aanensen
Foto: NRK

Stine, som har tatt turen fra Ålesund, hadde store forventninger til å få en billett da hun - i likhet med 1,6 millioner andre fans - logget seg på datamaskinen og søkte om billetter lørdag.

Mange skuffede fans

Men da tidsfristen gikk ut søndag kveld lokal tid, var det mange skuffede fans ved huset til foreldrene til Jackson i Encino, like nord for byen, og på gaten ved huset der Michael Jackson døde.

– Nå har jeg det tungt. Jeg ønsker bare å være alene og sørge, og skulle ønske alle bare kunne gå bort sånn at jeg kan være her sammen med Michael, men det er jo det sirkuset her, sier Stine Fiskaa utenfor huset Jackson leide i Beverly Hills.

Hun har sammen med en britisk venninne skrevet og tegnet plakater som de har hengt opp på veggen til superstjernens hus.

Derimot hadde to andre norske fans hellet med seg, og fikk billetter, skriver Los Angeles Times i sin nettutgave i dag:

Eckbo og Steinjo fikk billetter
Foto: Faksimile: latimes.com

Kameratene Steinjo (Stein-Johan Grieg-Halvorsen) og Espen Eckbo sikret seg billett til minnestunden.

– Det var jo helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå. Nå skal vi slappe av og stå tidlig opp i morgen for å få med oss showet, sier Grieg-Halvorsen på telefon til NRK nå i kveld.

De to skal ikke ha vunnet i lotteriet, men skaffet seg billettene på en annen måte.

– Vi betalte en tusenlapp, så det var ikke så gærent, sier Steinjo til NRK.

Video nsps_upload_2009_7_6_23_29_43_333.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NETT-TV: Steinjo og Eckbo sikret seg billett.

Forvirring

Det råder en ganske stor forvirring blant de mange billettløse fansene over hva de nå skal gjøre under selve minnemarkingen tirsdag. For ennå er det ikke klart hva som egentlig kommer til å skje.

– Nå prøver vi å finne ut hva vi skal gjøre. Vi vet ikke om vi skal dra opp til kirkegården eller om vi skal møtes et annet sted, sier Fiskaa.

For ifølge flere medier skal det foregå en privat begravelsesseremoni tirsdag morgen på en kirkegård i Hollywood. Dette har familien ikke bekreftet.

Ikke bitter

– Men vi vet ikke hva vi skal gjøre ennå. Det er så mye styr her. Vi vil jo bare være nær Michael, det er det vi vil, sier Fiskaa, som ikke er bitter på at hun ikke var en av de 8750 som ble trukket ut.

– Det at så mange søkte, viser bare hvor mange som elsker Michael. Jeg er ikke bitter for at jeg ikke har fått billett, for det var jo bare litt over 8000 som ble trukket ut. Og at så mange elsker ham, gjør meg bare glad, sier Fiskaa.

Føler seg litt snytt

Jan Emberland

Jan Emberland føler seg litt snytt.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Det er flere norske som har tatt turen over - fra Oslo har Jan Emberland kommet sammen med en kamerat.

– Jeg kom egentlig over for å reise opp til Neverland og være der fredag. Jeg er ganske skuffa over at vi ikke fikk komme inn på Neverland og vært der sammen med Michael, sier Emberland. Ilikhet med Stine Fiskaa vet han ikke helt hva han skal gjøre tirsdag.

Veldig lite er offentliggjort i forbindelse med minnemarkeringen. Det er ventet at politiet i Los Angeles vil slå en jernring rundt Staples Center der markeringen foregår, og sperre av fire kvartaler rundt bygningene som ligger midt i byen.

– Barna vil være tilstede

Ifølge flere aviser og nettsteder i USA skal de tre barna til Michael Jackson være til stede under minnemarkeringen. Det spekuleres også i om hans mangeårige venn og verge for hans tre barn, Diana Ross, skal åpne det hele kl 19, norsk tid.

Video nsps_upload_2009_7_6_21_14_48_328.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Andre navn som nevnes er Stevie Wonder, Justin Timberlake, Jennifer Hudson, Elizabeth Taylor, Whitney Houston, Beyoncé, Jay-Z, Lionel Richie, Liza Minnelli og Aretha Franklin. Men det vites ikke om disse skal opptre eller bare være til stede.

Ingen av navnene er bekreftet fra familien, eller av AEG, som eier Staples Center.

Vises på NRK

Arrangørene oppfordrer folk til å holde seg hjemme og følge sendingen på TV. Men det er ventet at flere tusen tilreisende fans vil forsøke å få et glimt av det som foregår inne i hallen. I tillegg er det ventet at mange fans vil samle seg på kirkegården Forest Lawn Memorial , der også mange andre kjente er gravlagt, som for eksempel Sammy Davis Jr. og Humphrey Bogart.

Pressen utenfor Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles.

Pressen utenfor Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles.

Foto: Michal Czerwonka / AFP

De som driver kirkegården, er også kjent for sin diskresjon, og det er ikke ventet at man vil kunne se veldig mye fra veien, der flere titalls TV-lastebiler allerede har tatt oppstilling.

SISTE NYTT

Siste nytt