Fem sterke øyeblikk fra våpenmarsjen

Lørdag deltok en halv million mennesker i marsjen «March for our lives» i Washington. Her er noen av øyeblikkene som vekket sterke følelser.

Emma Gonzales overlevde angrepet mot en skole i Florida i februar.

Under arrangementet i Washington vekket talen til Emma González oppsikt. Hun overlevde angrepet på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i delstaten Florida 14. februar.

Etter en kort introduksjon viste hun til at gjerningsmannen hadde brukt seks minutter og 20 sekunder inne på skolen. Hun var deretter stille til det var gått like lang tid som gjerningsmannen brukte på å ta livet 17 mennesker og skade 15.

Se hele det sterke øyeblikket her:

Barnebarnet til King

Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun holdt appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

– Min bestefar hadde en drøm om at hans fire barn ikke ville bli dømt ut fra hudfarge, men ut fra hva slags mennesker de var. Jeg har en drøm om at nok er nok, sa hun.

Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

Barnebarnet til Martin Luther King holdt appell.

Når ikke førstesidene

Det vekket sterke reaksjoner da 11 år gamle Naomi Wadler snakket om afro-amerikanske jenter som blir ofre for skyting, men som aldri når forsidene av avisene.

11 år gamle Naomi Wadler.

Les Urix forklarer: Kan skoleelevene virkelig endre våpenlovene?

– Hører maktmennesker skjelve

David Hogg er en av dem som overlevde skytingen mot skolen i Florida i februar. I talen sin sa han at hvis folk hører godt etter, så kan de høre mennesker i maktposisjoner skjelve. Hogg, som opprinnelig er fra Los Angeles, California, er en av dem som nå deltar aktivt i kampen mot skytevåpen i USA.

David Hogg overlevde skoleskytingen i Parkland. Han snakket først og fremst til politikerne og velgerne under våpenkontrollmarsjen.

David Hogg overlevde skytingen mot Stoneman Douglas Highschool i Parkland, Florida i februar.

Et helt liv med masseskytinger

Cameron Kasky er også student ved Marjory Stoneman Douglas High School i Florida. Han gratulerte Nicholas Dworet med dagen. Dworet skulle fylt 18 sist måned, men ble skutt og drept i skytingen på skolen.

– Min generasjon har levd et liv med masseskyting etter masseskyting. Vi har lært at stemmene våre er kraftfulle og at det vi mener betyr noe, sa Kasky.

– Vi må starte å diskutere så landet vårt går fremover. Vi lover her og nå å reparere det ødelagte systemet som vi er tvunget inn i og gjøre verden bedre for kommende generasjoner.

David Kasky overlevde skoleskytingen i Parkland. Han brukte anledningen til å lese opp navnene til alle som mistet livet, og gratulerte en av sine gamle klassekamerater som skulle blitt 18 år lørdag.

Cameron Kasky lovet at hans generasjon skal gjøre verden bedre.

Barna forteller hvorfor de demonstrerer i Washington D.C

Se video: Barna forteller hvorfor de demonstrerer i Washington D.C

Les også: Det hvite hus appluderer våpendemonstrasjonene

SISTE NYTT

Siste nytt