– «Ocean Shield» vil avslutte søket etter signaler senere i dag, og sette inn det selvstyrende undervannsfartøyet «Bluefin-21» så fort som mulig, sier Angus Houston, som koordinerer letingen fra Perth.
Søket etter vrakgods fortsetter som planlagt.
Foto: POOL / ReutersAngus Houston leder Joint Agency Cooperation Centre (JACC).
Foto: Rob Griffith / ApI forrige uke ble det oppdaget flere signaler under vann som kan stamme fra flyet, men letemannskapene har foreløpig ikke kunnet snevre inn søket nok til å ta ubåten i bruk.
– Vi har ikke fanget opp noe som helst på seks dager, og nå er det vel på tide å gå under vann, sier Houston.
Oljeflekken befinner seg drøyt fem kilometer fra området der signalene ble oppdaget, og Houston sier han ikke tror den stammer fra et skip. En prøve skal hentes opp og testes på land.
Les:
Les:
Kan ta to måneder
Ifølge nyhetsbyrået AP vil det trolig ta mellom seks uker og to måneder å søke gjennom området det australske skipet nå er i.
Dersom flyet ligger på havbunnen, kan det ligge på 4500 meters dyp. Det er også grensa for hvor dypt ubåten kan gå.
Ubåten kan kartlegge havbunnen ved hjelp av ekkolodd. Houston understreker at bruken av ubåten ikke automatisk resulterer i at de finner flyvraket.
– Det vil bli en lang og møysommelig prosess. Vi må være realistiske, det kan bli veldig vanskelig å finne noe som helst, sier han.
Tolv skip og 15 fly skal fortsette søket 2200 kilometer nordvest for Perth mandag.
Det er nå 38 dager siden Boeing 777-flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Batteriene i den svarte boksen har en anslått levetid på rundt 30 dager.
Les:
Les:
Mandagens leteområde.
Foto: Joint Agency Coordination Centre