Falsk alarm om skyteepisode på skole i USA

Politiet har ikke funnet tegn til skyting ved Highline College i delstaten Washington i USA.

Mulig skoleskyting i Des Moines

SLO ALARM: Store politistyrker befinner seg i området rundt skolen.

Foto: EBU

Klokken 20.39 melder politiet på Twitter at de har klarert området. De har ikke funnet noen skadde, og skal nå etterforske hvorfor de fikk rapporter om skyting.

Laster Twitter-innhold

– Vi har ingen bevis på en skyteepisode. Vi har fysisk gått gjennom hele skoleområdet, sier Rafael Padilla i det lokale politiet til Seattle Times.

Highline College i delstaten Washington ble stengt av tidligere i kveld, etter at det kom rapporter om skyting. Skolen skrev på sin facebookside at det ikke var snakk om en øvelse.

– Vi har fått rapport om skyting på skoleområdet. Lås alle kontorer og klasserom til dere får nærmere beskjed, skrev de.

Like før klokken 20, melder politiet på Twitter at de ikke har funnet noen skadde eller indikasjoner på at en skyteepisode har funnet sted. De vil likevel ikke avkrefte at noe kan ha skjedd, siden de enda ikke har full oversikt.

Ved 18.20-tiden norsk tid opplyste skolen at situasjonen fortsatt er uavklart.

– Politiet er på stedet og evakuerer bygningene. Hold dere innelåst. Dette er en situasjon under utvikling, skriver skolen.

Remain in lockdown - This is not a drill Police are responding and evacuating buildings. Remain in lockdown position. We will update you as further details become available. This is an unfolding situation.

Publisert av Highline College Fredag 16. februar 2018

Før situasjonen var avklart snakket Seattle Times med øyenvitner som har sett et stort antall ambulanser og politibiler ved skolen.

– Det ser ut som en krigssone her, sa et vitne som jobber på andre siden av gata til avisa.

Politiet ba pårørende om å møte opp på en parkeringsplass i nærheten for mer informasjon.

En far som ble intervjuet av journalister på stedet fortalte at datteren hennes fortsatt befinner seg i klasserommet.

– Hun sa i telefonen til moren sin at hun hørte skudd fra musikkrommet. Jeg slapp alt jeg hadde og kom hit med en gang, sa mannen.

Highline College ligger i Des Moines og har rundt 17.000 studenter, ifølge Wikipedia.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt