Hopp til innhold

Eks-kona til terrormistenkt forhøres i Nice

NICE (NRK): En intens politijakt er igangsatt i Frankrike for å spore opp eventuelle medsammensvorne til gjerningsmannen som tok 84 liv i går kveld. Naboene er rystet.

En kvinne som skal være gjerningsmannens ekskone ledes bort av politiet i Nice

RAZZIA: Politimenn gjennomsøkte fredag gjerningsmannens leilighet i Nice. De gjennomsøkte også leiligheten til gjerningsmannens ekskone som ligger et stykke unna, nærmere jernbanestasjonen. Her blir hun eskortert vekk av sivile politifolk.

Foto: TFI

Mannen som ble skutt av politiet på strandpromenaden er identifisert som 31 år gamle Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Politiet vil finne ut om han handlet alene, og har i dag gjennomført flere razziaer i og rundt Nice.

Politiaksjon mot gjerningsmannens leilighet

MASKERT: Politimenn iført finlandshetter aksjonerte fredag mot gjerningsmannens leilighet i Nice.

Foto: TFI / TFI

Ifølge franske politi er den antatte gjerningsmannens eks-kone, som ikke bodde sammen med ham, tatt inn til avhør.

Ikke funnet våpen

Politiet har fredag ransaket 31-åringens bolig, flere andre boliger i nabolaget og andre steder som kan knyttes til lastebil-angrepet. Slike ransakinger kan politiet gjennomføre uten rettsordre under unntakstilstanden som presidenten forlenget i går.

Politiet skal ikke ha funnet våpen eller sprengstoff på den mistenkte gjerningsmannens bosted.

Nabolaget der den antatte gjerningsmannen Mohamed Labouaiej Bouhlel, bodde i Nice

NABOLAGET: I dette kvartalet bodde den antatte gjerningsmannen, Mohamed Labouaiej Bouhlel. Politiet har gjennomsøkt leiligheten og snakket med naboene.

Foto: Mari Reisjå / NRK
Glasskår etter esplosjon ved gjerningsmannens bolig

EKSPLOSJON: Glasskår ligger igjen etter at politiet sprengte seg inn i en gjensatt varebil utenfor den antatte gjerningsmannens leilighet fredag.

Foto: Mari Reisjå / NRK

84 mennesker er bekreftet døde, av dem 10 barn. 52 personer er i livsfare, og 25 holdes kunstig i live. Over 200 er innlagt på sykehus.

I Nice står lokalbefolkningen i kø for å gi blod, etter at sykehusene oppfordret om dette. President François Hollande har besøkt flere av sykehusene i dag.

– Ekskona forhørt

Gjerningsmannens ID-papirer ble funnet i lastebilen og knyttes til leiligheten politiet fredag har aksjonert mot.

Mannens leilighet ligger i et nabolag nordøst i Nice, ikke langt fra jernbanestasjonen. Flere av naboene er tatt inn til avhør.

Laster Twitter-innhold

Sprengte bil

AFP-journalisten Catherine Marciano har fredag formiddag lagt ut flere bilder av det som skal være leiligheten til den 31-årige fransk-tunisieren.

Ifølge Dagbladet er det 10–12 politifolk i boligen til Bouhlel som leter etter spor som kan gi svar i etterforskningen av angrepet.

Utenfor huset der 31-åringen bodde, skal politiet ha gjennomført en kontrollert eksplosjon for å ta seg inn i en hvit varebil. Lokalavisa Nice-Matin skriver at det var personer fra politiets bombegruppe som gjennomførte eksplosjonen.

Tarek Mouhathim

NABO: Tarek Mouhathim bor i Avenue de Trident tvers overfor den hvite bygården der politiet sprengte en bil.

Foto: Mari Reisjå / NRK

Nabo: –Skummelt

Tarek Mouhathim bor like ved leilighetsbygget der politiet sprengte seg inn i en parkert varebil fredag morgen. Han ble vekket av at det var masse politiet i strøket.

– Jeg ble skikkelig redd da politiet kom på døren min, forteller han til NRK.

Han ble evakuert sammen med de andre naboene, og like etter hørtes en eksplosjon.

– Det var en høy eksplosjon. Det var skummelt, sier han.

Det ligger fortsatt knust glass på fortauet.

POliti i Nice sprengte seg inn i denne varebilen som sto parkert utenfor gjerningsmannens hus

Politi i Nice sprengte seg inn i denne varebilen som sto parkert utenfor gjerningsmannens hus.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Afp

To andre naboer som ble evakuert i dag tidlig er samboerparet Christel og Germany. De bor i den samme bygården.

Christel og Germany, naboer i Nice

NABOER: Christel og Germany er naboer til den antatte gjerningsmannen.

Foto: Kjetil Kern / NRK

Maskerte politifolk

– Vi ble vekket av at politiet banket på døra og ropte at vi måtte komme oss ut. Så kom det masse politiet med hunder. Politifolkene som var fra både det lokale og det nasjonale politiet, var maskerte og hadde skjermer foran ansiktene, forteller de.

Germany sier at han hadde lagt merke til den hvite varebilen i gata, men ikke tenkt videre over det. De kjenner ikke naboene, men sier strøket er et rolig område hvor det aldri er bråk eller politi til vanlig.

De forteller at de var uten i byen i går kveld, og at de opplevde at folk plutselig begynte å løpe.

– Da ble det plutselig veldig nært, det er et sjokk, det som skjedde, sier Germany. Christel forteller at hun også var i Paris under angrepet 17. november i fjor.

– Ikke religiøs, men ensom

Den antatte gjerningsmannen er 31 år, med tunisisk statsborgerskap og fransk oppholdstillatelse. Han skal ha vært gift inntil nylig, og ha tre barn.

Nyhetsbyrået AFP skriver at naboene beskriver ham som «ensom» og «stille». Naboene sier også at han ikke ble oppfattet som en religiøs person. Dette bekreftes av en nabo TV-kanalen TFI har snakket med.

– Dette har ikke noe å gjøre med islam eller religion å gjøre. Han ba ikke, han feiret ikke ramadan. Han var en deprimert mann som gikk gjennom en skilsmisse, som levde alene, og som ikke klarte seg økonomisk, sier en anonym, mannlig nabo om den antatte gjerningsmannen.

Naboer lokalavisa Nice-Matin har snakket med beskriver Mohamed Labouaiej Bouhlel som en tilbaketrukken mann, som nesten virket «deprimert».

Nabo om antatt gjerningsmann

En nabo beskriver den antatte gjerningsmannen som en deprimert mann som gikk gjennom en skilsmisse.

Nedkjørte lyktestolper

Stemningen i Nice er fredag svært spesiell, ifølge NRKs reportere i Nice. Store deler av den normalt så travle gaten Promenades des Anglais, som ligger langs stranden, er stengt av.

Der det på en vanlig dag er flere tusen turister som spiser is eller er på vei til og fra stranden, kan man fredag se synlige spor etter torsdagens angrep, blant annet i form av nedkjørte lyktestolper.

Ifølge franske medier skal Mohamed Labouaiej Bouhlel ha vært alene i lastebilen da han ble skutt.

Etterforskere står rundt lastebilen som ble brukt i terrorangrepet i Nice

Etterforskere står rundt lastebilen som ble brukt i terrorangrepet i Nice.

Foto: Sasha Goldsmith / Ap
Kjøreruten til gjerningsmannen bak angrepet i Nice

Gjerningsmannen Mohamed Labouaiej Bouhlel kjørte to kilometer gjennom folkemengden og løsnet skudd, før han til slutt ble skutt av politiet.

Foto: Marco Vaglieri / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt