Hopp til innhold

Ebolaepidemi sprer seg i Guinea

Det dødelige ebolaviruset har nå spredt seg til Guineas hovedstad, Conakry, ifølge hjelpeorganisasjonen Unicef. De frykter det skal spre seg videre til nabolandene.

Ebolaepidemi i Guinea

Fem helsearbeidere i ebola-antrekk i Angola. Arkivfoto fra 2005. Det er første gang ebola er påvist blant mennesker i Guinea.

Foto: FLORENCE PANOUSSIAN / Afp

Hittil har ebolaepidemien tatt livet av rundt 60 av 80 registrert smittede personer i sørlige deler av det vestafrikanske landet, skriver AFP.

Det er første gangen Guinea har påvist et ebolautbrudd blant mennesker, ifølge nyhetsbyrået AP.

I løpet av få dager har sykdommen spredt seg raskt fra områdene Macenta, Gueckedou og Kissidougou til hovedstaden Conakry, opplyser Unicef.

Mellom halvannen og to millioner mennesker bor i havnebyen Conakry.

– Kan bli svært dramatisk

Per dags dato finnes det ingen vaksine eller behandling av ebola. Viruset spres gjennom direktekontakt med blod, avføring, svette eller seksuell kontakt.

Leger Uten Grenser har satt opp en isolatavdeling i en av byene som er rammet, Gueckedou, og planlegger også en slik avdeling i byen Macenta.

– Et slikt utbrudd kan bli svært dramatisk i et land med så dårlig infrastruktur som Guinea, sier doktor Mohamed Ag Ayoya fra Unicef.

Ansatte i Verdens helseorganisasjon WHO skulle også komme til området søndag for å gjennomføre tester.

Tidligere har man påvist ebolautbrudd i Kongo og Uganda, seinest i 2012.

Ifølge legen Esther Sterk fra Leger uten Grenser fryker de at viruset nå skal spre seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia.

Ebolautbrydd i Guinea

SISTE NYTT

Siste nytt