Dykker vil saksøke Musk for pedo-kommentar

En britisk dykker som i juli var med på å redde tolv gutter og fotballtreneren deres ut fra en grotte i Thailand, planlegger å saksøke Tesla-sjef Elon Musk.

TESLA-MUSK/SHARES

BLIR SAKSØKT: Den britiske grottedykkeren Vernon Unsworth saksøker Elon Musk for ærekrenkelse.

Foto: Toru Hanai / Reuters

Dykkeren Vernon Unsworths advokat L. Lin Wood sier til CNN at de vil levere søksmålet i løpet av neste uke.

Det rettslige skrittet kommer etter en ordveksling mellom Musk og Unsworth da hele verdens øyne var rettet mot Tham Luang-grotten nord i Thailand i juli.

Musk submarine

UBRUKELIG IFØLGE DYKKER: Redningsarbeidere studerer Elon Musks miniubåt i et telt utenfor inngangen til Tham Luang grotten. Den ble i all hast bygget av ingeniører fra blant annet Space X, men den britiske grottedykkeren Vernon Unsworth hevdet miniubåten til Elon Musk var for liten til å passe inn i grottegangene der et fotball-lag satt fanget forrige måned i Thailand.

Foto: privat

Musk hadde designet en miniubåt som han mente kunne redde de unge guttene ut av grotten, noe grotteekspert Unsworth kalte et «PR-stunt».

– Han kan stikke ubåten sin opp der bak. Det var absolutt ingen mulighet for at det skulle fungere. Han hadde ingen peil på grottens utforming. Ubåten var rundt 1.70 meter lang, så den kunne ikke ha kommet rundt hjørner eller andre hindrer, sa Unsworth til CNN.

Laster Twitter-innhold

Uttalelsen utløste en rekke Twitter-meldinger fra Musk, som følges av mer enn 22 millioner mennesker på det sosiale mediet. I en av dem omtalte ham Unsworth som «han pedofyren», før han senere slettet meldingene.

Musk – Rart at jeg ikke har blitt saksøkt

Tirsdag skrev Musk på Twitter at han syns det var rart at han ikke hadde blitt saksøkt av Unsworth:

– Og han ble tilbudt juridiske tjenester gratis, skrev Musk på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Unsworths advokat sa til CNN dagen etter at han sendte et brev til Musk der han varslet om at et søksmål var på vei.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt