Hopp til innhold

Dykker vil saksøke Musk for pedo-kommentar

En britisk dykker som i juli var med på å redde tolv gutter og fotballtreneren deres ut fra en grotte i Thailand, planlegger å saksøke Tesla-sjef Elon Musk.

TESLA-MUSK/SHARES

BLIR SAKSØKT: Den britiske grottedykkeren Vernon Unsworth saksøker Elon Musk for ærekrenkelse.

Foto: Toru Hanai / Reuters

Dykkeren Vernon Unsworths advokat L. Lin Wood sier til CNN at de vil levere søksmålet i løpet av neste uke.

Det rettslige skrittet kommer etter en ordveksling mellom Musk og Unsworth da hele verdens øyne var rettet mot Tham Luang-grotten nord i Thailand i juli.

Musk submarine

UBRUKELIG IFØLGE DYKKER: Redningsarbeidere studerer Elon Musks miniubåt i et telt utenfor inngangen til Tham Luang grotten. Den ble i all hast bygget av ingeniører fra blant annet Space X, men den britiske grottedykkeren Vernon Unsworth hevdet miniubåten til Elon Musk var for liten til å passe inn i grottegangene der et fotball-lag satt fanget forrige måned i Thailand.

Foto: privat

Musk hadde designet en miniubåt som han mente kunne redde de unge guttene ut av grotten, noe grotteekspert Unsworth kalte et «PR-stunt».

– Han kan stikke ubåten sin opp der bak. Det var absolutt ingen mulighet for at det skulle fungere. Han hadde ingen peil på grottens utforming. Ubåten var rundt 1.70 meter lang, så den kunne ikke ha kommet rundt hjørner eller andre hindrer, sa Unsworth til CNN.

Laster Twitter-innhold

Uttalelsen utløste en rekke Twitter-meldinger fra Musk, som følges av mer enn 22 millioner mennesker på det sosiale mediet. I en av dem omtalte ham Unsworth som «han pedofyren», før han senere slettet meldingene.

Musk – Rart at jeg ikke har blitt saksøkt

Tirsdag skrev Musk på Twitter at han syns det var rart at han ikke hadde blitt saksøkt av Unsworth:

– Og han ble tilbudt juridiske tjenester gratis, skrev Musk på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Unsworths advokat sa til CNN dagen etter at han sendte et brev til Musk der han varslet om at et søksmål var på vei.

SISTE NYTT

Siste nytt