Duterte vil spise terrorister levende

Filippinenes kontroversielle president Rodrigo Duterte er ikke redd for å provosere eller ta munnen for full. Nå truer han igjen med å spise de islamistiske terroristene som tok livet av to vietnamesiske sjømenn.

Rodrigo Duterte

Rodrigo Duterte har tidligere erklært krig mot de militante terroristene sør i landet, og han er ikke redd for å gå nye veier for å nå sitt mål.

Foto: ROMEO RANOCO / Reuters

– Jeg vil spise leveren deres hvis dere vil. Bare gi med salt og eddik og jeg kommer til å spise den foran dere, fortalte Duterte lokale myndigheter på et møte sent i går kveld.

– Jeg spiser alt, jeg er ikke kresen. Jeg tar til og med det de bitene jeg ikke klarer å svelge, utdypet den kontroversielle og meget frittalende presidenten.

Drepte sjømenn

Bakgrunnen er terrorgruppens Abu Sayyafs halshugging av to vietnamesiske sjømenn denne uka.

De to drepte ble funnet i en landsby i kommunen Sumisip, 900 kilometer sør for hovedstaden Manila. En militærtalsperson sier vietnameserne hadde vært holdt i fangenskap av medlemmer av den sammen gruppen som kidnappet Kjartan Sekkingstad.

Duterte har tidligere erklært krig mot terroristene som holder til sør i landet, men foreløpig har myndighetene ikke klart å bli kvitt gruppen som livnærer seg på kidnappinger og løsepenger.

De islamistiske ekstremistene i Abu Sayyaf var tidligere en løst sammensatt gruppe som fikk økonomisk støtte fra Osama bin Laden og hans Al Qaeda-nettverk, men i 2014 brøt deler av gruppen ut og sverget troskap til terrororganisasjonen IS.

Hvor tette bånd det egentlig er mellom Abu Sayyaf og IS-ledelsen i Midtøsten, er derimot uklart.

Synkende popularitet

Duterte har gjort det til en av sine store politiske kamper og bekjempe terroristene og filippinske myndigheter har sammen med USA utkjempet mange harde kamper i byen Marawi sør i landet der myndighetene mener terrorgruppen henter sin støtte.

Så langt skal 460 mennesker ha mistet livet og 400.000 har blitt hjemløse.

Dette er ikke første gang Duterte truer med å spise terrorister. I fjor vil han også sette tennene i dem i tale som lovet hevn etter en bombe i byen Davao der 15 mennesker mistet livet.

I går gjentok han trusselen.

– Vi må aldri la oss kue av disse menneskene. Disse horungene.

Duterte var en veldig populær politiker da han vant presidentvalget i fjor med over 80 prosent. Den gangen var det spesielt hans kamp mot narkotika og kriminalitet som appellerte til store deler av befolkningen, men den nærmest evige kampen mot terror har fått mange til å vende han ryggen, og populariteten har sunket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt