Hopp til innhold

Dropper anklager mot Strauss-Kahn

Påtalemyndigheten i Frankrike har bestemt seg for å droppe granskingen av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn. Dermed er han også en fri mann i hjemlandet.

Dominique Strauss-Kahn intervjues på fransk TV

Dominique Strauss-Kahn lot seg intervjue om anklagene på fransk fjernsyn.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Franske myndigheter innledet etterforskningen etter at den franske forfatteren Tristane Banon anklaget Strauss-Kahn for seksuelle overgrep og voldtektsforsøk, som skulle ha funnet sted i 2003.

Banon har tidligere forklart at Strauss-Kahn stengte henne inne i en tom bolig, og forsøkte å voldta henne. Det skal ha skjedd i forbindelse med et intervju til et nytt bokprosjekt.

Nå har påtalemyndigheten bestemt seg for å droppe saken. De mener det finnes bevis som tyder på seksuelle overgrep, men mener at saken er foreldet, slik at bevisene ikke kan følges opp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ventet i fire år

Tristane Banon

Tristane Banon mener Strauss-Kahn forgrep seg på henne i 2003.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I forrige måned møttes Banon og Strauss-Kahn i et konfrontasjonsmøte hos politiet i Paris.

Etter møtet snakket begge ut hos den franske TV-kanalen TF1. Banon sa at hun hadde forventet en unnskyldning fra Strauss-Kahn, men hevdet at han ikke turte å se på henne.

Strauss-Kahn avviste alle anklagene, og kalte dem ren fantasi.

Les også: Strauss-Kahn innrømmer upassende oppførsel

Banon opplyste først om det angivelige voldtektsforsøket under et fjernsynsprogram i 2007, men gikk ikke til politiet med saken før i år, etter at den daværende IMF-sjefen ble arrestert på et hotell i New York, mistenkt for å ha voldtatt en stuepike.

Video Tristane Banon snakker ut om Strauss-kahn

VIDEO: Tristane Banon snakker ut om anklagene mot Dominique Strauss-Kahn.

Var favoritt til å bli presidentkandidat

Strauss-Kahn fikk i august forlate USA som en fri mann etter å ha blitt frikjent i retten i New York, og mandag ba advokatene hans om at det sivile søksmålet mot ham også henlegges.

62-åringen var en populær politiker i Frankrike før voldtektsanklagene, og var favoritt til å bli det franske Sosialistpartiets presidentkandidat neste år.

I Strauss-Kahns fravær har imidlertid partiets leder, Martine Aubry, lansert seg selv som presidentkandidat.

Les også: Tror presidentdrømmen er knust
Les også: Strauss-Kahn vil ikke ha erstatning

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.