Dropper anklager mot Strauss-Kahn

Påtalemyndigheten i Frankrike har bestemt seg for å droppe granskingen av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn. Dermed er han også en fri mann i hjemlandet.

Dominique Strauss-Kahn intervjues på fransk TV

Dominique Strauss-Kahn lot seg intervjue om anklagene på fransk fjernsyn.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Franske myndigheter innledet etterforskningen etter at den franske forfatteren Tristane Banon anklaget Strauss-Kahn for seksuelle overgrep og voldtektsforsøk, som skulle ha funnet sted i 2003.

Banon har tidligere forklart at Strauss-Kahn stengte henne inne i en tom bolig, og forsøkte å voldta henne. Det skal ha skjedd i forbindelse med et intervju til et nytt bokprosjekt.

Nå har påtalemyndigheten bestemt seg for å droppe saken. De mener det finnes bevis som tyder på seksuelle overgrep, men mener at saken er foreldet, slik at bevisene ikke kan følges opp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ventet i fire år

Tristane Banon

Tristane Banon mener Strauss-Kahn forgrep seg på henne i 2003.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I forrige måned møttes Banon og Strauss-Kahn i et konfrontasjonsmøte hos politiet i Paris.

Etter møtet snakket begge ut hos den franske TV-kanalen TF1. Banon sa at hun hadde forventet en unnskyldning fra Strauss-Kahn, men hevdet at han ikke turte å se på henne.

Strauss-Kahn avviste alle anklagene, og kalte dem ren fantasi.

Les også: Strauss-Kahn innrømmer upassende oppførsel

Banon opplyste først om det angivelige voldtektsforsøket under et fjernsynsprogram i 2007, men gikk ikke til politiet med saken før i år, etter at den daværende IMF-sjefen ble arrestert på et hotell i New York, mistenkt for å ha voldtatt en stuepike.

Video Tristane Banon snakker ut om Strauss-kahn

VIDEO: Tristane Banon snakker ut om anklagene mot Dominique Strauss-Kahn.

Var favoritt til å bli presidentkandidat

Strauss-Kahn fikk i august forlate USA som en fri mann etter å ha blitt frikjent i retten i New York, og mandag ba advokatene hans om at det sivile søksmålet mot ham også henlegges.

62-åringen var en populær politiker i Frankrike før voldtektsanklagene, og var favoritt til å bli det franske Sosialistpartiets presidentkandidat neste år.

I Strauss-Kahns fravær har imidlertid partiets leder, Martine Aubry, lansert seg selv som presidentkandidat.

Les også: Tror presidentdrømmen er knust
Les også: Strauss-Kahn vil ikke ha erstatning

SISTE NYTT

Siste nytt