Dropper anklager mot Strauss-Kahn

Påtalemyndigheten i Frankrike har bestemt seg for å droppe granskingen av tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn. Dermed er han også en fri mann i hjemlandet.

Dominique Strauss-Kahn intervjues på fransk TV

Dominique Strauss-Kahn lot seg intervjue om anklagene på fransk fjernsyn.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Franske myndigheter innledet etterforskningen etter at den franske forfatteren Tristane Banon anklaget Strauss-Kahn for seksuelle overgrep og voldtektsforsøk, som skulle ha funnet sted i 2003.

Banon har tidligere forklart at Strauss-Kahn stengte henne inne i en tom bolig, og forsøkte å voldta henne. Det skal ha skjedd i forbindelse med et intervju til et nytt bokprosjekt.

Nå har påtalemyndigheten bestemt seg for å droppe saken. De mener det finnes bevis som tyder på seksuelle overgrep, men mener at saken er foreldet, slik at bevisene ikke kan følges opp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ventet i fire år

Tristane Banon

Tristane Banon mener Strauss-Kahn forgrep seg på henne i 2003.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I forrige måned møttes Banon og Strauss-Kahn i et konfrontasjonsmøte hos politiet i Paris.

Etter møtet snakket begge ut hos den franske TV-kanalen TF1. Banon sa at hun hadde forventet en unnskyldning fra Strauss-Kahn, men hevdet at han ikke turte å se på henne.

Strauss-Kahn avviste alle anklagene, og kalte dem ren fantasi.

Les også: Strauss-Kahn innrømmer upassende oppførsel

Banon opplyste først om det angivelige voldtektsforsøket under et fjernsynsprogram i 2007, men gikk ikke til politiet med saken før i år, etter at den daværende IMF-sjefen ble arrestert på et hotell i New York, mistenkt for å ha voldtatt en stuepike.

Video Tristane Banon snakker ut om Strauss-kahn

VIDEO: Tristane Banon snakker ut om anklagene mot Dominique Strauss-Kahn.

Var favoritt til å bli presidentkandidat

Strauss-Kahn fikk i august forlate USA som en fri mann etter å ha blitt frikjent i retten i New York, og mandag ba advokatene hans om at det sivile søksmålet mot ham også henlegges.

62-åringen var en populær politiker i Frankrike før voldtektsanklagene, og var favoritt til å bli det franske Sosialistpartiets presidentkandidat neste år.

I Strauss-Kahns fravær har imidlertid partiets leder, Martine Aubry, lansert seg selv som presidentkandidat.

Les også: Tror presidentdrømmen er knust
Les også: Strauss-Kahn vil ikke ha erstatning

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt