Donald Trump brukte ansiktsmaske offentlig for første gang under korona­pandemien

Lørdag brukte USAs president Donald Trump ansiktsmaske under et besøk på et militært sykehus. Det er første gang Trump bruker ansiktsmaske offentlig under koronapandemien.

APTOPIX Trump med ansiktsmaske

PRESIDENTENS MASKE: Donald Trump viser seg offentlig med ansiktsmaske for første gang etter at koronapandemien brøt ut i USA.

Foto: Patrick Semansky / AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Det melder nyhetsbyrået Reuters. Presidenten var på Walter Reed National Military Medical Center, et militært sykehus, for å møte soldater og helsearbeidere som har jobbet i førstelinjen under koronapandemien i USA.

Tidligere har Trump avvist bruk av ansiktsmaske offentlig for «ikke å gi pressen gleden av å se den på meg».

Snudde om ansiktsmasker før nasjonaldagen

Dette skjedde blant annet da han var på besøk på en Ford-fabrikk i delstaten Michigan i slutten av mai. Da brukte Trump maske på bakrommet, men tok den av da kameraene ble slått på for ikke å bli avbildet med ansiktsmaske.

Justisministeren i Michigan, Dana Nessel, kom med følgende kommentar:

– Presidenten er som et trassig barn som nekter å følge reglene, sa hun til CNN.

Men selv om han tidligere har unnlatt bruk av ansiktsmasker, og til tross for at han selv har nektet å bruke maske offentlig, har han den siste tiden snudd.

Etter rekordhøye smittetall 2. juli gikk Trump ut og sa at han var ivrig tilhenger av ansiktsmasker. Da hadde USA registrert 52.000 nye smittede på ett døgn.

– Jeg ville tatt på maske hvis jeg var i en tett folkemengde, absolutt, sa presidenten i intervjuet. Trump la til at han egentlig liker hvordan han ser ut med maske.

Pandemi ute av kontroll

Mens andre land begynner å få kontroll på pandemien, er den ute av kontroll i USA. Landet er også det hardest rammede landet i verden akkurat nå.

3 millioner amerikanere er så langt registrert smittet av koronaviruset. Antall døde av covid-19 har passert 134.000.

Samtidig begynner man å se de langsiktige virkningene av pandemien. Butikker, skoler og kirker, samfunnets bærebjelker, blir påvirket.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 09.08.2020
346
Siste uke
15
Innlagt
256
Døde

SISTE NYTT

Siste nytt