Hopp til innhold

Dødstallene stiger i Mexico etter at en semitrailer veltet

Minst 53 migranter mistet livet da en semitrailer veltet. Ulykken skjedde på en motorvei sør i Mexico. 40 andre er alvorlig skadd.

Trailer crash in the southern Mexican state of Chiapas

TRAFF GANGBRO: Trekkvognen veltet også i ulykken. Tilhengeren traff en gangbro over motorveien etter at den også veltet.

Foto: El La Mira / Reuters

Sivilforsvaret i delstaten Chiapas opplyser at 53 personer til nå er bekreftet døde og 58 skadd. Om lag 40 av dem er alvorlig skadd.

Over 100 mennesker var stuet sammen inne i tilhengeren. Det er ikke uvanlig at semitrailere og lastebiler i Mexico frakter så mange migranter.

– Å Gud, stakkars mennesker. Det er migranter. Se på alle de døde, sier en kvinne i en video Reuters melder er fra ulykkesstedet.

I videoen ligger en hvit tilhenger veltet på bakken. Spredd rundt tilhengeren ligger det mange mennesker på bakken som får helsehjelp. På fortauet ligger det lange rekker av døde dekket til med tekstiler.

Mexico Migrants Crash

FÅ USKADDE: To migranter som slapp relativt uskadd fra ulykken. Velten og sammenstøtet var så kraftig at nesten alle migrantene ble skadet eller drept.

Foto: STR / AP

Veltet i en sving

Ulykken skjedde på en motorvei på veien til delstatshovedstaden Chiapas. Semitraileren veltet i en krapp sving og tilhengeren traff en gangbro.

– Den svingte brått, og på grunn av vekten av alle oss menneskene på innsiden tippet den over, forteller en mann i en video som er spredd i sosiale medier. Det skriver Reuters.

Det er ikke klart hvilke land migrantene kommer fra, men flere av de skadde skal ha opplyst at de er fra Guatemala.

Twittermelding fra presidenten i Mexico i forbindelse med ulykken
Foto: Twitter

Den mexicanske presidenten Andres Manuel Lopez Obrador skriver på Twitter at han er i sorg på grunn av denne veldig smertefulle ulykken.

– Jeg omfavner familiene til ofrene, skriver presidenten.

SISTE NYTT

Siste nytt

Avisa New York Times har offentleggjort nye videoar frå Butsja i Ukraina som viser at russiske soldatar bortfører menn som kort tid etter vart funne drepne.

Nye videoar skal dokumentere drap i Butsja

Avisa New York Times har offentleggjort nye videoar frå Butsja i Ukraina som viser at russiske soldatar bortfører menn som kort tid etter vart funne drepne.