Døde skilpadder skylt i land

Flere døde skilpadder ble skylt opp på stranden i den amerikanske delstaten Mississippi søndag. Det er fortsatt usikkert om de døde på grunn av oljesølet i Mexicogolfen.

De døde havskilpaddene ble funnet på stranda i byen Pass Christian i delstaten Mississippi, rundt 100 kilometer fra oljelekkasjen i Mexicogulfen.

Marinbiologer fra et forskningssenter i Gulfport hentet dyrene søndag for å undersøke hva skilpaddene døde av, skriver lokalavisen Sun Herald.

Moby Solangi ved Gulfports Institute for Marine Mammal Studies sier at det ikke er noen umiddelbare tegn på at skilpaddene har vært i kontakt med olje.

– Det er uvanlig å se så mange på en gang, sier han.

Befolkningen bes om å ikke røre døde dyr de måtte finne på stranda.

Les: Frykter katastrofe for dyrelivet

Fiskeforbud i Mexicogolfen

Oljeflaket i Mexicogolfen har vokst i et rasende tempo siden oljeriggen «Deepwater Horizon» sank 20. april.

Les: – Oljesølet tredoblet på et døgn
Les: – I verste fall 100 000 fat i døgnet

Olje har allerede truffet land i delstaten Louisiana, og redningsmannskaper frykter en katastrofe for dyrelivet langs kysten.

Bildegalleri: Dyr som kan rammes av oljesølet

Les: Oljen skyller i land i Louisiana

Amerikanske myndigheter innførte søndag et 10 dagers forbud mot fisking i Mexicogolfen på grunn av helserisikoen forbundet med oljesølet.

Delstatene Louisiana og Mississippi er to av landets største leverandører av reker, østers og krabber. Flere fiskere har allerede meldt om rekefangster som lukter diesel, skriver Washington Post.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt