NRK Meny
Normal

Film stoppet på grunn av Weinstein-effekten

I Son i Norge sitter regissør og filmskaper Lars Klevberg og opplever Weinstein-effekten. For filmen hans «Polaroid» skulle hatt premiere i USA 22. november. Nå er den utsatt til neste år fordi det er en Weinstein-film.

Polaroid

Lars Klevberg må vente i tålmodighet på at filmen hans Polaroid skal vises i USA. Fordi den er produsert av Weinstein-konsernet er den midlertidig stoppet.

Foto: Photo: Chris Reardon

Han hadde gledet seg til filmpremieren på «Polaroid» som skulle hatt premiere 22. november. Nå er den tatt av plakaten og det er ikke satt opp noen ny premieredato. Det skriver nettstedet Deadline.com.

– Jeg synes det er synd at filmen blir utsatt, fordi alle i produksjonen, både crew og cast har gledet seg voldsomt til å få vist den frem. Vi er veldig stolte av filmen, sier Lars Klevberg som sier at filmen helt sikkert settes opp neste år.

Tar avstand

– Jeg har aldri møtt Harvey Weinstein og han har heller ikke hatt noe med «Polaroid» å gjøre, forteller filmskaperen. Filmen hans er laget av broren Bob Weinsteins firma, Dimension Film.

– Jeg tar avstand fra hva vedkommende har gjort, og håper sakens store oppmerksomhet har en preventiv effekt uansett arbeidsplass, sier Lars Klevberg.

Beskyldningene mot Harvey Weinstein om seksuell trakassering er fremsatt av flere kvinnelige skuespillere i Hollywood, blant annet Daryl Hannah. Selv har Weinstein benektet alle anklagene om sex uten samtykke. Avsløringene i New York Times banet også veien for «Metoo-kampanjen» her i Norge.

Flere Hollywood-prosjekter

– Filmbransjen og filmsettet er verdens beste arbeidsplass hvor trygghet og kreativitet skal florere og det er alles ansvar å forsikre at det skjer, sier Lars Klevberg.

Han jobber videre med å realisere andre prosjekter han har gående i Hollywood og ser frem til at «Polaroid» skal bli vist i 2018. Men dato er ikke satt. Filmskaperen har base både i Son og Los Angeles.

Filmen «Polaroid» følger jenta Bird Fitcher på videregående skole. Hun finner et polaroidkamera, men har ingen anelse om hvilke skremmende og mystiske hemmeligheter kameraet skjuler.