Weinstein saksøker sitt tidligere filmselskap

Filmmogulen Harvey Weinstein har saksøkt sitt tidligere filmselskap og vil ha tilgang til eposter, personlige dokumenter og annet materiale.

Harvey Weinstein

SAKSØKER: Weinsteins søksmål ankom en domstol i delstaten Delaware torsdag.

Foto: Robyn Beck / AFP

Filmprodusenten hevder dette materialet kan frita ham fra en serie beskyldninger om seksuell trakassering og overgrep.

Weinsteins søksmål ankom en domstol i delstaten Delaware torsdag. Hans advokater tror epostene og dokumentene er nøkkelen til hans forsvar mot flommen av beskyldninger om seksuell trakassering og overgrep som har strømmet mot ham etter en artikkel publisert i The New York Times 5. oktober, skriver NTB.

Den en gang så mektige filmforretningsmannen ble sparket fra The Weinstein Co. tre dager senere.

Mulig rettssak

Det fremgår av søksmålet at dersom han får dokumentene, kan han bruke dem i en mulig rettssak om usaklig oppsigelse eller andre søksmål mot selskapet.

I papirene som retten mottok bemerkes de mange juridiske problemene Weinstein og hans tidligere selskap står overfor, inkludert etterforskning, en sivil rettssak der The Weinstein Co. anklages for å ha vært klar over den påståtte trakasseringen i flere tiår, samt en sivil gransking anlagt av riksadvokaten i New York.

Harvey Weinstein (65) har gått fra å være en av de mektigste og mest respekterte personene i hele filmbransjen til å være en person som ingen vil vedkjenne seg.

Flere historier

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie og Rosanna Arquette er noen av de kjente filmstjernene som har opplevd den ubehagelige siden av Weinstein.

Angelina Joli

Skuespillerne Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow er blant flere som har stått fram og anklaget filmprodusent Harvey Weinstein for seksuell trakassering.

Foto: AP

Paltrow forteller til The New York Times at Weinstein forsøkte å overtale henne til å gi ham en massasje og lokke henne inn på soverommet på et hotell. Dette skal ha skjedd da hun var bare 22 år gammel og akkurat hadde fått hovedrollen i filmen «Emma».

Angelina Jolie forteller også at hun på sent 1990-tall «hadde en dårlig opplevelse med Weinstein» og siden har nektet å jobbe med ham.

Mektig

Som grunnlegger av Miramax og The Weinstein Company har Harvey Weinstein vært en av filmbransjens mektigste aktører noensinne.

Sammen med medgrunnleggeren, broren Bob, opplevde han et gjennombrudd på tidlig 1990-tall med uavhengige filmer som «Sex, løgner og videotape», «Pulp Fiction» og «Clerks».

Golden Globes

WEINSTEIN: Her sitter Weinstein sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og artisten Lorde under Golden Globe-utdelingen i 2015.

Foto: Angela Weiss / AFP

Med Oscar-grossisten «Shakespeare in Love» og «Den enestående Will Hunting» tok de for alvor steget opp i elitedivisjonen, og listen er lang over hvilke innflytelsesrike filmer Miramax ga ut og/eller distribuerte.

Kulturstrøm

 • 65 millioner kroner til stimulering av filmproduksjon

  – Filmbransjen er hardt rammet av pandemien, og disse stimuleringsmidlene er derfor sårt tiltrengt. Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Det er Norsk filminstitutt skal forvalte stimuleringsmidlene til filmproduksjon, melder Regjeringen.

 • Kinopremiere på del Toro-film

  Fredag er det kinopremiere på den meksikanske regissøren Guillermo del Toros siste spillefilm, «Nightmare Alley». «Kunne ha vært helt fantastisk med en strammere historie» mener Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Lilith (Cate Blanchett) og Stanton (Bradley Cooper) i filmen «Nightmare Alley». Hun står bak ham, iført sort drakt, han iført brunn dress, i bakgrunnen ser vi ut på et snødekt landskap
  Foto: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved