Hopp til innhold

Weinstein saksøker sitt tidligere filmselskap

Filmmogulen Harvey Weinstein har saksøkt sitt tidligere filmselskap og vil ha tilgang til eposter, personlige dokumenter og annet materiale.

Harvey Weinstein

SAKSØKER: Weinsteins søksmål ankom en domstol i delstaten Delaware torsdag.

Foto: Robyn Beck / AFP

Filmprodusenten hevder dette materialet kan frita ham fra en serie beskyldninger om seksuell trakassering og overgrep.

Weinsteins søksmål ankom en domstol i delstaten Delaware torsdag. Hans advokater tror epostene og dokumentene er nøkkelen til hans forsvar mot flommen av beskyldninger om seksuell trakassering og overgrep som har strømmet mot ham etter en artikkel publisert i The New York Times 5. oktober, skriver NTB.

Den en gang så mektige filmforretningsmannen ble sparket fra The Weinstein Co. tre dager senere.

Mulig rettssak

Det fremgår av søksmålet at dersom han får dokumentene, kan han bruke dem i en mulig rettssak om usaklig oppsigelse eller andre søksmål mot selskapet.

I papirene som retten mottok bemerkes de mange juridiske problemene Weinstein og hans tidligere selskap står overfor, inkludert etterforskning, en sivil rettssak der The Weinstein Co. anklages for å ha vært klar over den påståtte trakasseringen i flere tiår, samt en sivil gransking anlagt av riksadvokaten i New York.

Harvey Weinstein (65) har gått fra å være en av de mektigste og mest respekterte personene i hele filmbransjen til å være en person som ingen vil vedkjenne seg.

Flere historier

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie og Rosanna Arquette er noen av de kjente filmstjernene som har opplevd den ubehagelige siden av Weinstein.

Angelina Joli

Skuespillerne Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow er blant flere som har stått fram og anklaget filmprodusent Harvey Weinstein for seksuell trakassering.

Foto: AP

Paltrow forteller til The New York Times at Weinstein forsøkte å overtale henne til å gi ham en massasje og lokke henne inn på soverommet på et hotell. Dette skal ha skjedd da hun var bare 22 år gammel og akkurat hadde fått hovedrollen i filmen «Emma».

Angelina Jolie forteller også at hun på sent 1990-tall «hadde en dårlig opplevelse med Weinstein» og siden har nektet å jobbe med ham.

Mektig

Som grunnlegger av Miramax og The Weinstein Company har Harvey Weinstein vært en av filmbransjens mektigste aktører noensinne.

Sammen med medgrunnleggeren, broren Bob, opplevde han et gjennombrudd på tidlig 1990-tall med uavhengige filmer som «Sex, løgner og videotape», «Pulp Fiction» og «Clerks».

Golden Globes

WEINSTEIN: Her sitter Weinstein sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og artisten Lorde under Golden Globe-utdelingen i 2015.

Foto: Angela Weiss / AFP

Med Oscar-grossisten «Shakespeare in Love» og «Den enestående Will Hunting» tok de for alvor steget opp i elitedivisjonen, og listen er lang over hvilke innflytelsesrike filmer Miramax ga ut og/eller distribuerte.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.