Den såkalte «Golden State-morderen» skal være arrestert 

I flere år har politiet søkt etter den såkalte «Golden State-morderen», som de mener står bak minst 12 drap, 45 voldtekter og 120 innbrudd på 1970- og 1980-tallet. Nå er en 72 år gammel eks-politimann arrestert.

Tegninger av etterlyst seriedrapsmann i California

FBI-tegninger av den såkalte «Golden State Killer» fra 2016. Nå er en 72 år gammel mann arrestert i Sacramento.

Foto: FBI / Reuters

Det var i årene 1976 til 1986 den såkalte «Golden State Killer» herjet i California, og det har siden vært en av USAs mest kjente drapsgåter.

Mannen er også kjent som «the East Area Rapist» og «Original Night Stalker».

Joseph James Deangelo

Politiet har delt ut dette bildet av Joseph James Deangelo.

Foto: FRED GREAVES / Reuters

Sacramentos statsadvokat Anne Marie Schubert sa på en pressekonferanse onsdag at pågripelsen av Joseph James Deangelo kom ved hjelp av DNA-bevis. Det er DNA-bevis fra to drap i 1978 som førte til pågripelsen, skriver nyhetsbyrået AP.

Den 72 år gamle mannen som nå er arrestert, er en tidligere politimann. Han ble pågrepet i Sacramento og siktet for to drap, skriver NBC News. På pressekonferansen kom det frem at han så langt er mistenkt for minst fire drap.

Mannen som er arrestert har ikke vært ansett som mistenkt før for seks dager siden, skriver Sacramento Bee.

Fornyet interesse tidligere i år

Anne Marie Schubert

Statsadvokat i Sacramento, Anne Marie Schubert, annonserte arrestasjonen på en pressekonferansen onsdag.

Foto: FRED GREAVES / Reuters

I 2016 – 40 år etter det første angrepet – tilbød FBI 50.000 dollar i belønning for informasjon som kunne lede til arrestasjon av mannen.

Søkene etter mannen fikk fornyet interesse tidligere i år, etter at en bok skrevet om saken, «I'll be gone in the dark» av Michelle McNamara, ble publisert. Det var hun som ga ham navnet «Golden State Killer».

Den første voldtekten utført av «The Golden Killer» var i juni 1976. En mor var alene hjemme med sin tre år gamle sønn i Sacramento i Nord-California, og våknet av at en maskert mann sto ved soveromsdøren med en stor slakterkniv og lyste med en lommelykt i ansiktet hennes, skriver CNN.

Til å begynne med var det ofte kvinner som var helt alene eller alene med barna som var ofre, men senere slo han også til mot par. Noen ganger bandt han opp mannen og stablet oppvasken på ryggen, og voldtok kvinnen mens han truet med å drepe dem begge hvis oppvasken raste, skriver nyhetsbyrået AP.

Plutselig ble det stille i Sacramento-området, men like etter begynte en serieangriper å slå til i Santa Barbara County. Det var etter samme mønster som i Sacramento, og i 2001 viste DNA-bevis at det var samme gjerningsmann, skriver CNN.

SISTE NYTT

Siste nytt