Dansker hyller politiets terror-innsats med røde kyss

KØBENHAVN/OSLO (NRK): Både politibetjent Bjarne Puggaard og bilen hans ble overøst av kyss og klemmer etter terrorangrepene i København.

Politimannen Bjarne Puggaard i København

Rølde kyssemerker pryder bilen til politibetjent Bjarne Puggaard. De er et tegn på takknemlighet fra danskene til ham og kollegaene for politiets innsats i terroraksjonen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Flere røde leppemerker pryder politimannens blå van etter gårsdagens minnemarkering i den danske hovedstaden.

– Det var helt fantastisk stemning. Folk var glad for å se oss. Hele patruljen fikk masse kyss og klemmer, sier politibetjenten og ler.

– Vi prøvde å fortelle at det ikke var oss personlig som hadde stanset gjerningsmannen og beskyttet områdene, men det brydde folk seg ikke om. De var bare takknemlige, sier Puggaard.

Politiet har selv gått ut og takket for den overveldende støtten, og publiserte et bilde av en politidør full av røde kyssemerker på Twitter.

– En vennlig hilsen fra borgerne i nordvest – takk for støtten, skriver Københavns politi.

Laster Twitter-innhold

Fem rammet

Bak den hjertelige hyllesten fra folket ligger et svært alvorlig bakteppe. Fem politibetjenter ble hardt rammet i terrorangrepene i København.

Tre ble såret under angrepet mot ytringsfrihetsmøtet i Krudttønden på Østerbro, mens to andre politifolk ble truffet av skudd i benet og armen utenfor synagogen i Krystalgade.

Selv om de ble skadd skjøt de tilbake mot terroristen, som stakk av gårde til fots.

Ved 5-tiden søndag morgen, hadde dansk politi skutt og drept mannen de mener stod bak angrepene, Omar El-Hussein. Da hadde de jobbet intensivt med kartlegging av mistenktes bevegelser ved å studere opptak fra videoovervåkning.

Da han ble innhentet av politiet ved Nørrebro stasjon, åpnet han ild, og ble drept da politiet skjøt tilbake.

Blomsterhav ved Krudttønnen i København

Politiet evakuerte i dag tidlig Krudttønden etter at de fant et brev blant blomsterhavet foran stedet som ble angrepet lørdag. Sperringene er nå opphevet ettersom de ikke fant sprengstoff.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Vil at døren stilles ut

Mange dansker er takknemlige for at politiets innsats under terroraksjonen hindret at flere liv gikk tapt. Responsen på politiets Twitter-bilde av røde kyss lar ikke vente på seg.

– Sådan, la det bli årets greie, skriver bo Ehrhardt i kommentarfeltet til Twitter-meldingen.

Noen mener at kyssene på politibilen må foreviges.

– Må ikke vaskes! Kjør bilen direkte til garasjen, avmonter døren, og still den ut på Politihistorisk musem, skriver Allan Rasmussen.

Laster Twitter-innhold

En av tvitrerne mener at det er fint å se at politiet blir takket for en gangs skyld.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.