Avlyttet leiligheten der tre terrormistenkte ble pågrepet

Tett overvåking og avlytting var med på å avverge det planlagte terrorangrepet i København. Dansk politi avlyttet dekkleiligheten og pågrep de mistenkte tett opp mot gjerningsøyeblikket.

Terrorpågripelser i leilighet i Herlev, Danmark

Leiligheten i Herlev-området i København skal ha blitt skaffet til veie av den danske 26-åringen.

Foto: Jens Dresling / Ap

Både det svenske og det danske politiet har fulgt de mistenkte for terrorplanen mot Jyllands-posten tett i flere måneder.

Pågrepet like før de skulle slå til

Til sammen fem menn ble onsdag ettermiddag pågrepet i en koordinert politiaksjon på forskjellige steder i Danmark og Sverige.

I aksjonen beslagla politiet flere våpen, blant dem

På pressekonferansen i går kunne sjefen for Säkerhetspolisen (Säpo) i Sverige fortelle at de for noen måneder siden fikk vite om at flere svensker planla terror i Danmark, nærmere bestemt mot Jyllands-postens lokaler i København.

Siden da har de mistenkte vært under nøye overvåking. Det kan være at akkurat dette var grunnen til at de ble pågrepet like før de skulle slå til.

NRK kjenner til at politiet overvåket og avlyttet dekkleiligheten som de terrormistenkte ankom til fra Sverige natten før pågripelsen.

Utelukker ikke nye pågripelser

Leiligheten i Herlev-området i København skal ha blitt skaffet av den danske 26-åringen. Han skal ha ordnet leiligheten på vegne av gruppen, som så langt i stor grad knyttes til Sverige.

Med overvåking, telefonavlytting og i tillegg også romavlytting kunne altså det danske politiet ha full kontroll på hva de mistenkte sa og foretok seg helt opptil pågripelsen i går.

26-åringen selv bor sammen med familien i København-forstaden Greve. Onsdag kveld evakuerte dansk politi to trappeoppganger i boligblokken, etter at det ble funnet en mistenkelig gjenstand i leiligheten.

Det danske politiet bekrefter at de har avlyttet mistenkte i saken, og de utelukker heller ikke nye pågripelser i saken.

Les også: – Terrorfaren er blitt en del av hverdagen | Tidligere siktet for terrorplaner | – Huset er lukket

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.