Hopp til innhold

Conway: – Jeg er ikke inspektør Gadget

Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway avviser at hun har sagt Obama har overvåket Trump via mikrobølgeovnen eller TV-en.

Kellyanne Conway

RÅDGIVER: Kellyanne Conway sier nå hun uttalte seg om overvåking generelt, ikke om Trumps påstand om at Obama overvåket ham, da hun ble intervjuet i helgen.

Foto: Richard Drew / AP

I helgen ble Conway spurt om hun vet om Trump Tower er blitt overvåket av Obama, slik presidenten selv har hevdet.

– Det jeg kan si er at det er mange måter å overvåke hverandre. Du kan overvåke noen gjennom deres telefoner, selvfølgelig gjennom fjernsynsapparater og på mange måter, inkludert mikrobølgeovner som kan forvandles til kameraer, sa hun i et intervju med New Jersey's Bergen County Record søndag.

Svaret ble tolket som om at hun antyder at overvåkingen kan ha skjedd på denne måten, men i amerikansk frokost-TV i dag avviser hun at hun mente Obama hadde brukt slike metoder.

– Jeg hadde ikke noe bevis. Og jeg er veldig glad for at etterretningskomiteen i Representantenes hus etterforsker saken, sier hun i et intervju med ABC, der hun var gjest i Good Morning America.

  • Se intervjuet under

– Snakket generelt

4. mars påsto Donald Trump i flere Twitter-meldinger at tidligere president Barack Obama hadde avlyttet ham, men han la ikke fram bevis for påstanden.

Laster Twitter-innhold

Morgenintervjuet med Conway kommer etter at hun ble bedt om å forholde seg til en rekke kommentarer fra helgen, der hun blant annet insinuerte at Obama hadde iverksatt en storstilt overvåking av Trump.

Mandag gikk Conway tilbake på uttalelsene og sa at hun hadde snakket om «overvåking generelt», ikke om Obamas påståtte overvåking av Trump.

– Det er ikke min jobb å finne beviser. Jeg er ikke inspektør Gadget, sier hun.

Journalisten som gjorde det opprinnelige intervjuet avviser at Conways sitater ble tatt ut av kontekst.

Han sier premissen for spørsmålet var helt klart, og at Conway selv tok opp former for overvåking da han spurte om overvåkingen av Trump Tower.

Laster Twitter-innhold

Beskyldningen undersøkes

Justisdepartementet har bedt om mer tid til å undersøke presidentens beskyldninger.

– Departementet trenger mer tid for å gå gjennom forespørselen og fastslå om det eksisterer dokumenter om saken, sier en talsperson for departementet i en uttalelse.

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har gitt departementet frist til 20. mars til å komme med et svar, og komiteen antyder at den vil gå til rettslige skritt om det ikke kommer noe.

Ifølge The New York Times skal FBI-direktøren ha sagt at påstandene er falske, men han har foreløpig ikke uttalt seg offentlig.

USAs tidligere nasjonale etterretningssjef James Clapper har avvist at det fantes noen hemmelig rettsordre om avlytting av Trump Tower under valgkampen. Det samme har en talsperson for Obama.

SISTE NYTT

Siste nytt