NRK Meny
Normal

Cleveland-politimann blir ikke straffet for drapet på 12-åring

En storjury i Cleveland har valgt å avvise saken mot politimannen som skjøt og drepte 12 år gamle Tamir Rice i 2014.

Tamir Rice-demonstrasjon i Cleveland

Mange har engasjert seg i kampen for å få fokus på politivolden i USA.

Foto: Tony Dejak / Ap

Politimannen Timothy Loehmann, som skjøt og drepte Rice i en park der han gikk med en «soft gun», et luftvåpen som skyter plastkuler, blir ikke straffet. Heller ikke hans partner som kjørte bilen blir straffet for drapet.

– En serie feil den dagen

Politiet ba tolvåringen legge fra seg våpenet og rekke hendene i været. Den ene politimannen avfyrte to skudd da gutten trakk luftpistolen ut av beltet.

– Det var en serie feil og misforståelser fra alle de som var involverte denne dagen. Og bevisene indikerer ikke at politiet gjorde noe kriminelt, fortalte aktor Tim McGinty pressen etter juryens avgjørelse.

To eksterne rapporter fra oktober i år kom fram til at skytingen var «rimelig bruk av makt». De som har undersøkt hendelsen, mener den ferske politimannen hadde grunn til å tro at Rice var en alvorlig trussel basert på en nødsamtale som beskrev en mann som viftet med et våpen.

Ny video viser 12-åringen bli skutt.

Overvåkningsvideoen viser hvordan 12-åringen ble skutt og drept bare to sekunder etter at politiet kom til parken.

Og nå gir storjuryen politiet medhold.

Kritisk familie

Rice-familiens advokat uttalte etter de tidligere rapportene at påtalemyndigheten bare prøver å unndra seg det ansvaret familien krever den må ta.

– De henter inn såkalte eksperter som bistår i hvitvaskingen, mens hele verden har sett videoen av det som skjedde. Hvem skal tale Tamirs sak foran juryen? Det er tydeligvis ikke påtalemyndigheten, uttalte Rice-familiens advokat da.

En overvåkningsvideo av hendelsen som ble sluppet tidligere i år satt på ny fokus på det brennbare temaet om overdreven maktmisbruk fra amerikansk politi.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt