NRK Meny
Normal

Vant i Venezuela

Hugo Chavez' motkandidat i Venezuelas presidentvalg Manuel Rosales innrømmet nederlaget.

Hugo Chavez
Foto: PRESIDENCIA / AFP

President Hugo Chavez sier han er klart til å fullføre den sosialistiske revolusjonen i det oljerike landet i Latin-Amerika.

- Mer enn 60 prosent stemte på vårt sosialistiske prosjekt, triumferte Chavez i sin seierstale.

- Djevelen som vil dominere

- Dette er er nok et nederlag for djevelen som vil dominere verden, sa Hugo Chavez i sin seierstale fra balkongen i presidentpalasset i Caracas i natt.

I kjent stil kom den venstreradikale presidenten med kraftsalver mot President Bush.

Nå vil Chavez kunne fullføre den sosialistiske revolusjonen han har begynt på i Venezuela. Han lover også å fortsette å bruke Venezuelas oljemilliarder til å bygge en allianse mot president Bush i andre land.

Innrømmer nederlag

Da nesten 80 prosent av stemmene etter gårsdagens presidentvalg var telt opp, hadde presidenten fått 23 prosent flere stemmer enn motstanderen Manuel Rosales. Chavez hadde 61 prosent, Rosales sto med 38.

 

Nederlag
Foto: CHRISTIAN VERON / REUTERS

Rosales, som ønsket å bedre Venezuelas forhold til USA, samt å skape flere arbeidsplasser, innrømmet i natt at han har tapt.

I Washington er bekymringen stor etter valgseieren. Venezuela er en viktig oljeleverandør til USA, men Chavez sier han vil selge mer olje til KIna og mindre til USA i framtida.

President Chavez truer også med å bruke oljepenger til å kjøpe enda flere våpen fra blant annet Russland, fordi han frykter at landet kan bli invadert av USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt