Flyr første klasse for 10 prosent av prisen

Cathay Pacific har for andre gang på to uker solgt "superbillige" billetter. En feil gjør at noen heldige passasjerer får reise på første klasse fra Hongkong til Portugal, via London, for 13.000 kroner, noe som vanligvis koster det tidobbelte.

HONG KONG-AVIATION-EARNINGS-COMPANY-CATHAY PACIFIC-FILES

Trøbbel med datasystemet til Cathay Pacific har gitt kunder superbillige billetter

Foto: LAURENT FIEVET / Afp

De billige billettene dukket plutselig opp på websiden til selskapet søndag. Noen av avgangene hadde riktig pris, andre var ekstremt redusert.

Cathay Pacific sier at de vil akseptere billettene, og ønsker de heldige passasjerene velkommen om bord.

Men nå vil selskapet gå grundig gjennom datasystemet sitt.

Også billige billetter fra Vietnam til USA

Det er ikke første gang dette skjer. For to uker siden solgte Cathay Pacific ekstremt billige billetter fra Vietnam til flere byer i Nord-Amerika.

CATHAY PACIFIC-STRATEGY/

En passasjer på vei til innsjekkingsskranken for første klasse billetter i Hong Kong.

Foto: Bobby Yip / Reuters

Da fikk noen heldige kunder tur-retur billetter på first- og business class for mindre enn 6.000 kr, noe som vanligvis koster opp til 130.000 kr.

Kilder som avisa South China Morning Post har snakket med, sier at selskapet trolig vil tape flere millioner dollar på disse feilene.

Stavefeil og datainnbrudd

Det Hongkong baserte selskapet har også vært i hard vær tidligere på grunn av dataproblemer. I oktober i fjor ble det rammet av et datainnbrudd som førte til at informasjon om 9,4 millioner passasjerer ble tilgjengelig for hackerne.

Cathay Pacific ledelsen John Slosar og Rupert Hogg

Ledelsen i Cathay Pacific i samtale under en høring i Hong Kong om datainnbruddet selskapet ble rammet av. Til venstre styreleder John Slosar og til høyre administrerende direktør Rupert Hogg.

Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Cathay Pacific ble også utsatt for en pinlig stavefeil i september. Etter at det ble malt om, fikk ett av flyene skrevet inn navnet på selskapet som «Cathay Paciic» på en av sidene. skriver BBC.

Cathay Pacific er Asias største selskap på internasjonale destinasjoner og står midt oppe i en krevende omstillingsprosess. Det mener ledelsen er nødvendig etter at de har gått med tap både i 2016 og 2017.

De får hard konkurranse fra lavprisselskaper fra Kina og fra Sør-Øst Asia.

Slik presenterer flyselskapet reisen på første klasse.

SISTE NYTT

Siste nytt