Canadisk milliardærektepar døde av kvelning

Politiet i Toronto opplyser at milliardæren Barry Sherman og hans kone ble kvalt og at drapsetterforskere vil følge saken videre.

CANADA-DEATH/APOTEX Flowers from mourners are seen outside the home of billionaire founder of Canadian pharmaceutical firm Apotex in Toronto

Sørgende har lagt ned blomster utenfor hjemmet til det døde ekteparet.

Foto: CHRIS HELGREN / Reuters

Bekreftelsen på dødsårsaken kom etter at politiet hadde mottatt resultatet fra obduksjonen som ble utført etter at ekteparet ble funnet døde i sitt hjem i den canadiske storbyen.

En talsmannen for politiet sa lørdag at dødsfallene var mistenkelige ut fra funnene de hadde gjort, men ga ingen andre opplysninger.

Politiet gikk tidligere ut med opplysninger om at det ikke tydet på at noen hadde brutt seg inn, og at det ikke var noen mistenkte som pekte seg ut.

Honey og Barry Sherman

Ekteparet Honey og Barry Sherman fotografert i 2014.

Foto: STRINGER / Reuters

Den 75 år gamle farmasøytiske magnaten og hans kone Honey (70) ble funnet døde i huset sitt nord i Toronto fredag.

Canadas 15. rikeste

Barry Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex Inc. i 1974 med to ansatte og gjorde det til Canadas største farmasøytiske selskap.

Canadian Business Magazine anslo nylig hans formue til 3,65 milliarder dollar eller noe over 30 milliarder kroner, noe som gjør ham til den 15. rikeste personen i landet.

Ekteparet la nylig huset sitt ut til salg for 5,4 millioner dollar.

Ba media om ikke å spekulere

Dødsfallet sendte sjokkbølger gjennom det høyere sjiktet i det canadiske samfunnet og førte til at statsminister Justin Trudeau kom med en offisiell uttalelse.

De kanadiske avisene The Globe and Mail, Toronto Sun og Toronto Star har alle skrevet at de arbeider ut fra en teori om at Barry Sherman først drepte sin kone og deretter seg selv.

Etter opplysningene i avisen kom familien kom med en uttalelse der de oppfordret mediene til ikke å inngi seg på spekulasjoner om hva dødsårsaken kan være.

SISTE NYTT

Siste nytt