Cameron innrømmer: Eide aksjer i farens omstridte fond

David Cameron innrømmer å ha profitert på farens investeringsfond som var registrert i skatteparadis.

BRITAIN-POLITICS/ Britain's Prime Minister David Cameron leaves Number 10 Downing Street to attend Prime Minister's Question Time at Parliament in London

INNRØMMER: David Cameron eide aksjer i skatteparadisselskap.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Storbritannias statsminister David Cameron har blitt presset etter at det internasjonale graveprosjektet "Panama papers" avslørte at Camerons far var direktør for investeringsfondet Blairmore Holdings som var registrert i skatteparadiset Bahamas. Fondet skal dermed ha unngått å betale skatt hjemme i Storbritannia.

Senere, i 2012, flyttet fondets registrering til Irland, som krever lavere skatt enn Storbritannia.

Nå innrømmer statsminister David Cameron at han eide aksjer i selskapet. Det skriver The Guardian, som også er en av avisene som er med i «Panama Papers»-prosjektet.

Avisen skriver at Cameron solgte aksjene for mer enn 30.000 pund fire måneder før han ble statsminister. Cameron og kona Samantha eide 5000 aksjer i perioden 1997 til 2010.

I et intervju med ITV sier Cameron at han har betalt skatt av utbyttene. Han sier også at gevinsten var lavere enn fribeløpet i det britiske skattesystemet og betalte dermed ikke skatt på gevinsten.

Selv om Blairmore Holdings var registrert på Bahamas er det ingen som har anklaget Camerons far, nå avdøde Ian Cameron, for lovbrudd.

SISTE NYTT

Siste nytt