Brukte tåregass mot flyktningbarn

33 barn har blitt brakt til sykehus etter at politiet brukte tåregass mot flyktninger i leiren Moria på Lesbos i Hellas.

Greece Migrants

Over 30 barn ble brakt til sykehus etter at politiet brukte tåregass i flyktningleiren Moria på Lesbos i Hellas.

Foto: Petros Tsakmakis / Ap

Det opplyser Redd Barna som har arbeidet i leiren med flere representanter den siste tiden. Tirsdag blusset det opp demonstrasjoner mot det flyktningene oppfatter som dårlige forhold i leiren. Politiet svarte med tåregass, som også rammet mange barn.

Det er helt uakseptabelt å bruke tåregass mot barn. Dette er helt uskyldige mennesker som har blitt innesperret i en leir med svært kritikkverdige forhold.

nødhjelpssjef Gry Ballestad i Redd Barna. / nødhjelpssjef Gry Ballestad i Redd Barna.

Politiet svarte med tåregass

Folk som bor i leiren ble rasende da greske myndigheter begynte å skipe flyktninger tilbake til Tyrkia med båt på tirsdag. Det brøt ut sammenstøt med politiet, og demonstrantene kastet stein.

Greece Migrants

Demonstrasjoner brøt ut i flyktningleiren Moria på Lesbos tirsdag.

Foto: Petros Tsakmakis / Ap

Søppelkasser ble satt i brann og svart røyk steg opp i leiren. Politiet svarte med tåregassgranater.

– Situasjonen var veldig kaotisk, og det var stressende for barna, sier Sascha Myers, som arbeider for Redd Barna i leiren.

En rekke barn ble rammet av tåregassens ubehag og ble brakt til sykehus.

– Vi fordømmer dette på sterkeste, sier Ballestad til NRK.

Blir sendt tilbake til Tyrkia

Flere hjelpeorganisasjoner har tidligere klaget på forholdene i leiren, som huser rundt 3000 flyktninger. Mange av flyktningene har vært i leiren i en måned. Noen av barna var selv med på å sette fyr på søppelkassene i leiren.

– Dette vitner om en desperasjon hos barna som, i mange tilfeller er alvorlig traumatiserte, og som trenger hjelp. Isteden er mange av dem innesperret under ulevelige forhold, som skader dem enda mer, sier Ballestad.

Siden 4. april har snaue 350 flyktninger blitt brakt i ferjer tilbake til Tyrkia, som et ledd i EUs nye flyktningavtale med Tyrkia. FN har stilt spørsmål ved lovligheten av avtalen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt