Hopp til innhold

Brasils president er smittet med korona

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasils president, Jair Bolsonaro, er smittet med koronaviruset. Det viser en ny test som ble offentliggjort nå i ettermiddag.

Jair Bolsonaro

Brasils president har vært imot strenge smitteverntiltak mot korona. Nå er han selv smittet.

Foto: AFP

Jair Bolsonaro bekrefter selv at han har testet positivt for Covid-19.

– Det startet søndag med at jeg følte meg uvel. Mandag ble tilstanden verre, med utmattelse og muskelsmerter. Jeg fikk 38 grader i feber, sa presidenten, på en pressekonferanse i Brasília tirsdag ettermiddag.

Men han understreket at han føler seg ganske bra:

– Jeg er i form, og har lyst til å gå en tur. Men legene har anbefalt meg å la være, sa han til journalistene.

Presidenten sier at han bruker malariamedisinen hydroxyklorokin for å kurere sykdommen. Denne medisinen er ikke godkjent av Den internasjonale helseorganisasjonen.

Jair Bolsonaro bekreftet selv at han har testet positivt for Covid-19 da han møtte pressen. Før han tok av seg munnbindet, rygget presidenten unna journalistene.

Jair Bolsonaro bekreftet selv at han har testet positivt for Covid-19 da han møtte pressen. Før han tok av seg munnbindet, rygget presidenten unna journalistene.

Brukte munnbind

President Bolsonaro brukte munnbind under dagens pressekonferanse. Men han har ved en rekke anledninger opptrådt offentlig uten slik beskyttelse. Han prøver nå å endre en ny lov som skal gjøre bruk av munnbind obligatorisk over hele Brasil.

Bolsonaro har også opptrådt uten sosial avstand, og det er nå frykt for at han kan ha smittet andre brasilianske ledere og utenlandske representanter.

Brasilianske medier bringer lister over personer presidenten har møtt de siste dagene. Blant dem er Brasils utenriksminister og økonomiminister, USA ambassadør i Brasil og presidenten i det brasilianske industriforbundet.

Bolsonaro koronatest

Jair Bolsonaros koronatest er blitt vist frem i brasilianske medier i dag. «Resultat: påvist» står det i teksten.

Foto: Faksimile

– En liten forkjølelse

Brasils president er blitt kraftig kritisert for å ha bagatellisert koronapandemien, som han har kalt «en liten forkjølelse» og «en liten influensa».

Han har vært sterk motstander av å innføre strenge smitteverntiltak mot korona, og han vært i hard konflikt med lokale myndigheter som har innført slike tiltak.

Bolsonaro har beskyldt guvernører og ordførere for å «ødelegge arbeidsplasser» og å «rive landet i stykker». Og han har kalt stengingen «en forbrytelse».

Vil du ha ukebrev fra Urix? Klikk her

SISTE NYTT

Siste nytt