Bortført 25-åring funnet i live

Den 25 år gamle millionærsønnen som har vært savnet i Sverige i en uke, er funnet. Han har det etter omstendighetene bra, opplyser politiet.

Politiet bekrefter i en pressemelding at mannen kom til rette ved 13-tiden onsdag, men vil ikke si noe mer om hva som hadde hendt.

– Mannen ble funnet i Sverige, sier Uppsalapolitiets pressetalsperson Lisa Sannervik til SVT.

Ifølge Aftonbladet tyder alt på at mannen var kidnappet, og ble holdt i skjul mot sin vilje.

LES: Svensk millionærsønn sporløst forsvunnet

Tre pågrepet

En mann (26) og en kvinne (23) er tidligere pågrepet, mistenkt for å ha bortført ham, skriver Aftonbladet. De ble stoppet i en bil nord for Uppsala tidligere i uken, og i bilen ble flere av den savnede mannens eiendeler funnet. De to mistenkte skal også være studenter ved samme universitet som den savnede.

Den pågrepne 26-åringen er tidligere kjent for politiet for innblanding i lignende lovbrudd.

– Ja, den mannlige mistenkte har vært involvert i en utpressingssak tidligere, opplyser pressetalsmann i Uppsala politiet, Christer Nordström, til NRK.

I dag ble ytterligere en person pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i bortføringen.

Fra millionærfamilie

25-åringen, som nå er kommet til rette, er ifølge avisen deleier i et stort familieforetak, og kommer fra Östergötland. Han studerer psykologi i Uppsala, og politiet mener han forsvant fra leiligheten sin i byen natt til torsdag.

Han ble meldt savnet i slutten av forrige uke og svensk politi satte inn store ressurser i letiningen etter mannen.

– Jeg er naturligvis kjempeglad over at han er funnet. Mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier Anders Gradin, en venn av 25-åringens famiile til Aftonbladet.

SISTE NYTT

Siste nytt