Sammenbrudd i boligmarkedet i Spania

Eurokrisen gjør at boliger i Spania er 40 til 70 prosent billigere enn for tre år siden. Mange nordmenn velger å benytte seg av dette, og tar opp lån i euro.

Video 416f415f-e96b-4685-89fb-4f198abae308.jpg

NETT-TV: Boliger i Spania til halv pris.

DnB Eiendom

Terje Halvorsen, direktør i DnB Eiendom sier at boligkjøperne tar en valutarisiko.

Per Ronny Stav

Boligkjøper i Spania, Per Ronny Stav.

Gran Canaria har lenge vært et yndet reisemål for nordmenn, men også et sted der en del investerer i egen bolig. Spania er nå i en økonomisk krise, og boligmarkedet bryter sammen.

Samtidig er kronen sterk.

Tilgang til fritidseiendom til en hyggelig pris er dermed god i kjølvannet av sammenbruddet i det spanske boligmarkedet.

Boliger i Spania er nå 40 til 70 prosent billigere enn for tre år siden.

Sparte tre millioner kroner

Per Ronny Stav kjøpte hus i Marbella med et avslag på over tre millioner kroner i forhold til prisnivået for tre år siden.

– Markedet nærmer seg bunnen, tror jeg. Det er veldig stor interesse. Det er mange objekter til salgs, og mange nasjonaliteter som er tvunget til å selge objekter der nede. Banker som sitter på store mengder eiendom selger eiendommene nå, sier Stav til NRK.

Han lånefinansierte kjøpet i euro slik mange nordmenn nå velger å gjøre.

Advarer

DnBs filialer Luxembourg har økt euroutlånet til nordmenn som kjøper bolig i Spania med 22 prosent i år.

Om prisene har nådd bunnen er allikevel umulig å si. Terje Halvorsen, direktør i DnB Eiendom gir en advarsel til de som tar opp lån i euro, og sier at kunden kan få en smell hvis euroen styrker seg.

– Hvis du kjøper en bolig i Spania og tar opp lån i Euro, og du har inntekter i norske kroner så betyr det at du tar en valutarisiko. Hvis du da må selge og du har kursen imot deg, da vil du tape på kursen, sier Halvorsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt