Normal

Bohkari: Ikke gi opp kampen for utdanning

Statssekretær og skoleeier Laila Bokhari (H) oppfordrer pakistanske myndigheter til ikke å gi opp kampen mot terrorisme. – Utdanning er viktig for å bekjempe terrorisme, sier hun.

Laila Bokhari

Dagsrevyen: Laila Bokhari forteller at det fortsatt er kontroversielt at jenter går på skole enkelte steder i Pakistan.

Da nyheten om terrorangrepet mot skolen i Peshawar, der over 130 barn ble drept av Taliban-krigere, ble kjent, ringte både hun og broen til skolen de driver sammen.

Skolen overtok de etter faren i 1996 og ligger i Punjab, naboprovinsen til Khyber Pakthunkwa, der Malala Yousafzai hevet stemmen for å få mulighet til gå på skolen.

– Alle er forferdet over det som har skjedd. Det er fryktelig å se, og dette skjer kun en uke etter at Malala fikk fredsprisen for arbeidet med retten til utdanning, sier Bokhari.

Jenter i skolen

Skolen hennes gir fabrikkarbeidernes barn grunnskoleutdanning, og jentene får fortsette helt til videregående. Bokahri forteller at angrep på skoler og lærere er ikke noe nytt i Pakistan.

– Flere skoler tar selv ansvar og setter sikkerhetsvakter foran skoler. Det har vært flere hundre angrep de siste årene. Derfor er det nok mange som kjenner seg igjen i det som har skjedd, Bokari.

Hun sier videre at Malala av mange blir sett på som kontroversiell i Pakistan, og at det i enkelte miljøer blir sett på som kontroversielt at jenter går på skole.

– Men nå har vi hatt et løft fra myndighetens side og det sivile samfunnet de siste årene. Samtidig setter dette enkelte skoler i en vanskelig situasjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt