Det hvite hus: Trump har milde symptomer

President Donald Trump har milde symptomer på covid-19, opplyser Det hvite hus.

US Election Debate Global Reaction

Donald Trump og Joe Biden under den første presidentdebatten tirsdag.

Foto: Patrick Semansky / AP

President Donald Trump har milde symptomer etter å ha testet positivt for covid-19.

Det opplyser stabssjefen i Det hvite hus, Mark Meadows, ifølge Reuters.

Meadows sier at Trump og førstedame Melania er ved godt mot, og at alle nøkkelpersonene i administrasjonen er testet med negativt resultat.

Han sier det vil komme ytterligere informasjon om Trumps helsetilstand senere fredag.

USAs førstedame Melania Trump skriver på Twitter at hun også har milde symptomer, og hun takker alle som har ønsket henne god bedring.

Laster Twitter-innhold

Fredag morgen ble det kjent at USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump er smittet av koronavirus. Trump-paret er derfor isolert i Det hvite hus.

Biden ber for Trump

Nå uttaler Joe Biden seg for første gang siden nyheten: – Jill og jeg sender våre tanker til president Trump og førstedame Melania Trump for en rask bedring, skriver Biden på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Vi vil fortsette å be for helsa og sikkerheten til presidenten og hans familie, fortsetter Biden.

Trump har tidligere uttalt at han ikke bruker maske slik som motkandidat Joe Biden.

– Hver gang jeg ser ham har han på seg maske. Han kan stå 50 meter unna meg og stille opp med den største masken jeg noensinne har sett, har Trump uttalt ifølge nyhetsbyrået AP.

President Donald Trump og hans kone, førstedame Melania Trump, har testet positivt for covid-19. Nå starter et stort smittesporingsarbeid hvor flere sentrale politikere i USA trolig må testes.

President Donald Trump og hans kone, førstedame Melania Trump, har testet positivt for covid-19. Nå starter et stort smittesporingsarbeid hvor flere sentrale politikere i USA trolig må testes.

Trump i risikogruppen

Donald Trump er 74 år gammel, en alder som plasserer ham i risikogruppen for å utvikle komplikasjoner som følge av viruset.

Hvis man tester positivt for covid-19 i USA, er reglene slik ar du må være i hjemmeisolasjon i minst ti dager etter at du testet positivt. Etter det kan du møte andre, gitt at du er symptomfri.

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken: – Diplomatiet fortsetter, USA vil svare på russiske sikkerhetskrav

Russland og USA vil fortsette å snakke om Ukraina-konflikten og om russiske sikkerhetsgarantier. Det sa utenriksministrene Sergej Lavrov og Antony Blinken etter møtet i Genève i dag.