Hopp til innhold

Ber tyskerne lagre vann og mat for minst fem dager

For første gang siden den kalde krigen ber det tyske sivilforsvaret innbyggerne sine om å lagre forsyninger for fem til ti dager. Den nye beredskapsplanen blir kritisert for å være skremselspropaganda.

Vannflasker Tyskland

En ny beredskapsplan som sivilforsvaret har utarbeidet skal tas opp i regjeringen onsdag. Der råder de den tyske befolkningen til å lagre forsyninger hjemme i tilfelle en krise skulle ramme landet.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Ifølge en ny beredskapsplan som er utarbeidet for innenriksdepartementet, og som er gjengitt i Frankfurter Allgemeine og BBC, ber sivilforsvaret innbyggere om å lagre mat og vann i tilfelle en katastrofe eller terror skulle ramme landet.

Innbyggerne rådes til å lagre nok mat for ti dager, og nok vann for fem dager, cirka to liter hver dag, i tilfelle de nasjonale nødetatene ikke når ut til folket i en nødssituasjon. De ber også tyskerne om å lagre kontanter.

Planen skal diskuteres i regjeringen onsdag, og blir kritisert for å være skremselspropaganda.

Ironiske tweets

I beredskapsdokumentet på 69 sider, står det blant annet at en stor sikkerhetstrussel mot nasjonen ikke kan utelukkes i framtiden, derfor er nye sikkerhetstiltak er nødvendig.

Tyskere har delt sine meninger om dette på sosiale medier, og mange gjør narr av sivilforsvarets utkast under hashtagen «Hamsterkaufe», som kan oversettes til «hamsterkjøp» eller «panikkjøp».

Laster Twitter-innhold

– Uroer folk unødvendig

Innenriksminister Thomas de Maiziere skal ifølge BBC ha fortalt en gruppe skolebarn at Tyskland må være forberedt på å reagere i tilfelle vann- og matforsyningene i landet blir forgiftet.

Den parlamentariske lederen for det venstreorienterte partiet Die Linke, Dietmar Bartsch, kritiserer beredskapsplanen og sier den uroer folk unødvendig.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt