Hopp til innhold

Ber publikum se etter ubåt utenfor Gøteborg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den svenske marinen holder på å undersøke opplysninger om at noe som kan ha vært en ubåt har blitt sett vest for havna i Gøteborg. Nå ber marinen publikum om hjelp for å oppklare mysteriet.

Noe som kan være en ubåt har blitt sett i havnebassenget vest for Gøteborg.

Den svenske marinen holder nå på å undersøke det de kaller «troverdige opplysninger» om den «mistenkte undervannsvirksomheten», melder svenske Aftonbladet.

– Vi analyserer nå rapporten. Vi har blant annet et antall fartøy i det aktuelle området som støtte for analysearbeidet, sier marineinspektør Jan Thörnqvist til Aftonbladet.

– Vi vet ikke om det handler om en krenkelse av svensk farvann, men analyserer rapporten og har fartøy på plass, sier Thörnqvist.

Nylig

Det svenske forsvaret vil ikke oppgi hvem som har gitt opplysningene, men det skal dreie seg om en tipser som anses som troverdig.

– Vi har ingen grunn til å ikke tro på det personen opplever å ha sett. Det er noen som er vant til å se på havet, sier Thörnqvist.

Han vil heller ikke avsløre hva personen så, eller når det var.

– Men det skjedde nylig, det kan jeg si, sier Thörnqvist til Aftonbladet.

Det er altså foreløpig helt uklart om det kan dreie seg om en ubåt fra en fremmed nasjon som har kommet seg inn Gøteborgs havnebasseng.

Ber publikum om hjelp

Tipseren skal ha sett den mistenkte ubåten vest for havna i Gøteborg. Nå ber den svenske marinen publikum om hjelp til å hente inne flere opplysninger i saken.

– Vi setter veldig pris på om allmennheten holder utkikk. Det er akkurat sånn det skal fungere, og det er sånn vi jobber. Uten mange øyne i våre skjærgårder får vi ikke inn disse rapportene, sier Thörnqvist, som innrømmer at de fleste rapportene av denne typen viser seg å ikke være det de utgir seg for.

– De fleste rapportene vi har fått inn de senere år har vi enten avskrevet fordi vi ikke kan forklare dem, eller fordi vi har kunnet forklare dem med naturlige årsaker. Men før vi kommer så langt gjennomføres et omfattende analysearbeide.

Ekstra marinefartøy har blitt tilkalt for å hjelpe til å oppklare mysteriet med den «mistenkelige undervannsvirksomheten».

Svensk marine blir benyttet for å sikre «svensk territoriell integritet», sier Thörnqvist.

I arbeidet vil det blant annet bli brukt hurtiggående stridsbåter.

– Området er sterkt trafikkert, og derfor er det viktig at vi også går ut og informerer om det vi gjør, sier Thörnqvist.

SISTE NYTT

Siste nytt