Første homo-voldtektsdom i Kina

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For første gang i moderne kinesisk historie ble en mann dømt for å ha voldtatt en annen mann.

På onsdag ble en 42 år gammel mann dømt til ett års fengsel for å ha voldtatt en mannlig kollega. Men 42-åringen kunne derimot ikke bli tiltalt for voldtekt.

Ifølge kinesisk lov, er det kun voldtekt dersom det er en kvinne som blir tvunget til sex uten samtykke, skriver Shanghai Daily.

Les: Kinesisk om homofili

Derfor ble mannen i stedet tiltalt og dømt for å ha "skadet en annen person med vilje”. Tillegg til fengselsstraffen må mannen også betale en erstatning på 20,000 yuan (18,000 kroner) til sitt offer.

Historisk rettsak

18-åringen fikk fysiske skader som følge av voldtekten. Derfor var det mulig for myndighetene å straffeforfølge 42-åringen under et annet tiltalepunkt.

Selv om han ikke ble tiltalt for voldtekt, er det nok første gang i Kina at en mann har blitt straffeforfulgt for å ha voldtatt en annen mann, skriver den kinesiske avisen Mirror Evening News.

Voldtektsdommen, som ikke er en voldtektsdom, vekker oppsikt.

Snever lov

Kinesiske advokater er uenige om definisjonen av voldtekt bør utvides til å omfatte menn.

– Dersom han hadde voldtatt en kvinne, ville han ha blitt dømt for voldtekt og fått en fengselsstraff på minst tre år, sier Lu Zheng til nyhetsbyrået AFP.

Zheng, som er direktør i advokatfirmaet Zhongguangweitian Law Firm, mener at dette er en svakhet i loven som bør endres.

– Den som er skyldig i homofilt voldtekt kan straffes under andre straffeparagrafer, sier en annen advokat Li Xiaohua til avisen Shanghai Daily.

Xiaohua mener at dette er et engangstilfelle og at det er unødvendig å forandre loven for å inkludere en veldig liten gruppe med mennesker.

Homoseksualitet er fortsatt et sensitivt tema i Kina, hvor det frem til 2001, ble det regnet som en mental lidelse.

SISTE NYTT

Siste nytt